dinsdag 28 mei 2013

Pasta alla Norma



Ingrediënten:
- 3 middelgrote aubergines, in blokjes gesneden
- 2 blikjes gepelde tomaten in tomatensaus
- 3 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 400 g spaghetti
- handvol verse basilicum, in stukjes gescheurd
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
- zout en versgemalen zwarte peper
- een beetje chilipeper of een gedroogd pepertje (optioneel)

Bereiden:
1. Bak de blokjes aubergines in een laagje olijfolie goudbruin en gaar, strooi er wat oregano over.
2. Bak in een andere pan de knoflook zachtjes (niet bruin laten worden, anders smaakt het bitter), voeg de tomaten uit blik toe en maak ze fijn. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen en voeg wat zout en peper toe. Als je  van een beetje pittig houdt kun  je nog wat chilipeper toevoegen of een gehakt gedroogd pepertje. Doe de aubergineblokjes erbij en warm door.
3. Kook intussen de spaghetti volgens de verpakking al dente, giet deze af en meng door de saus. Voeg wat gescheurde basilicum en versgeraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer meteen en serveer er nog wat kaas bij en bestrooi met nog wat basilicum.

De afgelopen 11 dagen waren wij met vakantie vandaar dat er niets gepost werd. Wij hebben een rondreis van 8 dagen door Sicilië gemaakt en zaten daarna nog drie dagen in een hotel aan de kust. We hebben het héérlijk gehad, mooi weer, veel gezien en ontzettend lekker gegeten. 
Pasta alla Norma is een specialiteit van Sicilië en kom je op elke kaart in de restaurants tegen, het is een simpele maar erg lekkere pasta. Wat smaken de pasta's pizza's, espresso's en cappuccino's toch lekker in Italië! En niet te vergeten al dat heerlijke Italiaanse ijs. Op Sicilië wordt het ijs vaak geserveerd in een briochebroodje. Ik had me voorgenomen om het een keer te proberen, maar eerlijk gezegd toen ik het zag, trok het me toch niet aan en nam ik het in een hoorntje of bakje. De foto's die Johan gemaakt heeft moeten nog bewerkt worden, maar als het zover is, zal ik er een paar plaatsen.

9 opmerkingen:

Unknown zei

Ziet er heerlijk en simpel uit deze pasta!
Jullie hebben genoten dus van jullie vakantie. heerlijk toch

Groetjes, Viviane

Ilona zei

Wat een heerlijk eiland he? Ik ben er vorig jaar geweest en heb er ook een stukje over geplaatst. Zou zo weer terug gaan alleen al voor de heerlijke pasta's!
http://www.crazydutchfoodie.blogspot.nl/2012/11/a-taste-of-sicily.html

Unknown zei

Ik vond het al zo raar dat het zo stil was ;) Sicilië, dus. Staat hoog op mijn lijstje. En zo te horen is het echt een aanrader!

Caroline Brouwer zei

@Lies, zeker een aanrader! Zeker deze tijd van het jaar, alles staat in bloei en is nog mooi groen, nog niet te heet en nog rustig.

Judith zei

Gezellig dat je weer terug bent:)

Unknown zei

ja de omgeving geeft ook smaak hé. Al maak je net hetzelfde thuis...
Maar je kan de vakantie dan toch ook nog een beetje thuis verderzetten.

Siesie zei

Hallo Caroline,
Ik heb je echt gemist! Fijn dat je er weer bent.Intussen heb ik twee van jouw top-tien salades gemaakt: de pasta salade met tonijn en die met avocado en gerookte kipfilet. Onzettend lekker.Ik kijk uit naar jouw nieuwe recepten.
Groeten van Siesie

ymme zei

Het ziet er echt fantastisch lekker uit. Fijn dat jullie zo een leuke vakantie hadden.
groetjes,

Yves van Gelre zei

Simpel recept maar toch verrassend lekker. Ik heb er wel wat voorradig eendenvet (gisteren confit de canard gegeten in combinatie met de venkelgratin van deze site) bijgedaan voor een diepere en vollere smaak. Prima standaard pasta voor een vleesloze dag.