vrijdag 7 februari 2014

Kokosmakronen


Ingrediënten:
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 g)
- 370 g gedroogde kokos
- 1tl vanille-extract
- 2 grote eiwitten

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160' C boven-en onderwarmte en beleg een bakplaat met pakpapier.
2. Doe de kokos met de gecondenseerde melk en 1 tl vanille extract in een grote kom en meng alles met een spatel goed door elkaar.
3. Klop in een andere kom de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kokosmengsel.
4. Leg met een grote eetlepel bergjes op een bakplaat met ongeveer 3-4 cm tussenruimte. Maak er met de bolle kant van een lepel mooie hoopjes van. Bak de makronen ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. (Bak ze niet te lang anders worden ze te droog). Haal ze voorzichtig van de bakplaat en lat ze helemaal afkoelen op een rooster. Nu kun je de volgende lading bakken. Zorg wel dat de bakplaat afgekoeld is voordat je de nieuwe makronen erop legt (dit gaat sneller als je de bakplaat even koud afspoelt).  Ik maakte 22 makronen uit dit recept.

Bron: The Hummingbird Bakery "Home Sweet Home"

Deze overheerlijke kokosmakronen worden met gecondenseerde melk gemaakt, hierdoor worden ze lekker vochtig en zoet. Een erg makkelijk koekje om zelf te maken en zoveel lekkerder dan uit de supermarkt! Gebruik wel goede gedroogde kokos, waar je nog echt de kokos proeft. Ik had een zak gehaald in een natuurvoedingswinkel.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze lijken me heerlijk. Deze variant kende ik nog niet maar ga ik snel maken.

ymme zei

Hallo Caroline, wij noemen deze macarons
kokosrotsjes. Maar dit is een heel ander recept met de gecondenseerde melk. Ga ik zeker eens bakken.
groetjes,

Liesbeth zei

Klink erg lekker Caroline. Toevallig heb ik van de week ook iets met kokos gebakken, sinds lange tijd. Ook mijn kokostaartjes smaken lekker. Die van jou ga ik ook een keer maken, maar moet eerst even langs de toko.

Unknown zei

Rochers of rotsjes...al veel gemaakt maar niet met gecondenseerde melk.

Sofie zei

Dank je wel voor het recept, dit probeer ik zeker eens uit!

Unknown zei

Terwijl jij lekker aan het eten bent ga ik deze kokosmakronen bakken. Gek op kokos! Hoop dat ze lukken. Heb nu al zin in de koffie morgenochtend :-)

Unknown zei

Ooooo, voor iedereen die de reacties leest: ga ze maken zou ik zeggen ze zijn verschrikkelijk lekker!! Caroline bedankt voor dit recept !

Simones Kitchen zei

Nou heb ik toevallig nog een enorme berg kokos liggen (per ongeluk een nieuwe zak gekocht toen bleek dat ik er nog een had liggen) dus dit is het ideale recept om daar eens wat mee te doen. Ziet er heerlijk uit!

Anoniem zei

Hoi Caroline,

Ze zijn lekker…en leuk om te maken.

gr Sylvia

Anoniem zei

Bijzonder met de gecondenseerde melk... gaan we hier ook eens proberen.

Zelf maak ik altijd cocosmacronen door 2 eieren met 200gr suiker luchting te kloppen (dus niet met alleen eiwit) en dan 200gr cocosrasp erdoor te spatelen. Dat met kleine hoopjes (of gevormd als een canelle) op een bakplaat en bakken tot ze goudbruin zijn.

Heb je dat ook wel eens zo gedaan caroline? Dus niet met alleen eiwit?

Groet, Onno.

Anoniem zei

Heb vandaag deze kokosmakronen mogen proeven. Ze smaken o pzich goed maar de volgende keer toch maar zonder de gecondenseerde melk en het recept van mijn moeder volgen. Die vind ik toch lekkerder.
Ik denk dat de gecondenseerde melk een bijsmaakje geeft wat ik niet zo lekker vind.

Zijn er hier medebakkers die dit herkennen?

Anoniem zei

Groet, Onno.

Unknown zei

Ik snap niet wat ik fout heb gedaan maar het zijn smakeloze bergjes kokos geworden die je niet weggekauwd krijgt. Zo'n keukenkluns ben ik niet ik begrijp er niets van. Is net of ik gewoon op pure geraspte kokos zit te kauwen??

Caroline Brouwer zei

@00melika00, blijkbaar moet je hier van houden.Wij vonden ze heerlijk. Maar blijkbaar vindt niet iedereen ze lekker! Smaken verschillen. Had je wel gezoete gecondenseerde melk gebruikt?
groetjes, Caroline

Unknown zei

Ja dat wel ik heb echt een paar keer nagegaan wat ik fout heb gedaan maar kan er niet achter komen... Ik wil t nogmaals proberen maar durf t niet haha vind het zo zonde van al die kokos. Normaal vind ik kokos makronen wel lekker. Ik ga een recept proberen zonder gecondenseerde melk misschien dat t me dan wel lukt ;)

Anna zei

Vanavond gebakken en ook al geproefd. Deze kokosmakronen zijn echt heerlijk. Bedankt voor het delen van het recept!

Anoniem zei

Zoooo lekker!!! tip: dip ze in gesmolten chocolade, maakt ze nog lekkerder!

Elisa Jo zei

Ik vind ze echt super!! Andere recepten die ik geprobeerd hebt waren lang niet zo smeuïg, maar ik ben sowieso fan van gecondenseerde melk.

Janet zei

Vanmiddag deze glutenvrije kokosmakronen gebakken. We vinden ze heerlijk en super geamkkelijk te maken, kan niet mis gaan.
Dank voor het delen!