woensdag 2 september 2020

Libanese freekehsalade



 Ingrediënten:

- 1 aubergine, in dobbelsteentjes
- 150 g freekeh (Turkse supermarkt
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd, in dobbelsteentjes
- 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 15 g platte peterselie, grofgehakt
- sap van ½ citroen
- 50 ml olijfolie
- 2 -0 3 el granaatappelmelasse (Turkse supermarkt)
- handvol granaatappelpitten

Bereiden:
1. Bak de blokjes aubergine in hete olijfolie gaar en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Kook de freekeh in 20 minuten gaar in gezouten water en giet af.
3. Meng de aubergine met de freekeh, paparika en komkommerblokjes, ui en peterselie. Maak aan met het citroensap, 50 ml olijfolie en wat zout. Schep de salade op een schaal, giet de granaatappelmelasse erover en garneer met granaatappelpitjes.

Bron: de Volkskrant

Een paar posts geleden publiceerde ik een recept met freekeh. Freekeh is een geroosterde groene tarwe, gezond en erg lekker van smaak. Ik vond dit recept op het internet. Makkelijk te maken en lekker als bijgerecht, wij vonden het de volgend dag koud het lekkerst smaken.

2 opmerkingen:

Bestel app voor restaurants zei

ziet er erg lekker uit, erg nieuwsgierig naar smaak

Wienie Veth zei

Ha Caroline, leuk dat je weer regelmatig leuke en lekkere recepten post