donderdag 6 januari 2011

Gekonfijte kumquats


Van mijn collega Karin kreeg ik een potje zelfgemaakte gekonfijte kumquats. Een kumquat is een mini sinaasappeltje dat met schil en al gegeten wordt. De kumquat komt vooral voor in China en Vietnam. De vrucht is in Nederland het hele jaar door te verkrijgen, maar is vooral populair in november en december.
Ze smaken heerlijk en worden vooral ingemaakt als jam, siroop en compote. Ze zijn bv erg lekker met ijs of als garnering op een cheesecake, maar deze gekonfijte kumquats smaken zo uit het potje ook goddelijk!
Karin en ik zijn niet alleen collega's, maar delen ook dezelfde passie voor koken. Andere collega's worden wel eens moe van ons, omdat het soms lijkt dat wij alleen maar over eten praten. Als we iets gebakken hebben, nemen we een stukje voor elkaar mee om te proeven.
Bedankt Karin, ze zijn verrukkelijk, nadat JB ze gefotografeerd had, hebben wij  ze achter elkaar opgegeten!

2 opmerkingen:

Saskia zei

Ze zien er ook heerlijk uit! Als je toevallig het recept voor deze gekonfijte kumquats kan bemachtigen, mag je het altijd delen met ons ;).

Caroline Brouwer zei

Hallo Saskia,
Als je op gekonfijte kumquats klikt kom je bij het recept.
groeten, Caroline