- 450 g kalfsgehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- een handvol verse platte peterselie, fijngehakt
- zeezout en versgemalen peper
- 1 el tomatenpuree
- 1 groot ei, losgeklopt
- 4 middelgrote sneden wit brood in stukjes (korst verwijderd)
- 0.75 dl witte wijn
- paneermeel (of broodkruimels)
- 2 el olijfolie
Bereiden:
1. Meng het gehakt met knoflook, peterselie, zout en peper naar smaak, tomatenpuree en ei.
2. Doe het brood in een kom en schenk de wijn erover. Laat dit een paar minuten weken tot het brood zacht is. Doe het brood dan bij het vleesmengsel en roer alles grondig met een pollepel.
3. Vorm zes platte schnitzels van het mengsel en haal ze door de paneermeel. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten lichtbruin. Sluit de pan en laat ze nog 7 minuten bakken, tot het gehakt klaar is.
Bron: "Trattoria" van Ursula Ferrigno.
Wij hebben dit gegeten met de tomaten panzanella.
6 opmerkingen:
Lekker zeg, goed idee voor morgen!
grrr
Mmm, dit staat vanavond op het menu! Samen met de tomatenpanzanella, want dat lijkt me een heerlijke combinatie!
Eet smakelijk Saskia. Het is inderdaad een heerlijke combinatie.
groetjes, Caroline
Dat ziet er super uit!
BUONISSIMO! ga ik maken... vast een succes!
MMMm heerlijk, zelf gemaakt van
www.natuurlijksinderensweidekalf.nl
echt een aanrader!!!
Een reactie posten