zondag 15 mei 2011

Frittata van spaghetti & gehakt met rucola


Ingrediënten:
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 flinke wortel, geschrapt en fijngehakt
- 500 g mager rundergehakt
- 400 g tomaten passata
- zout / peper
- 300 g gedroogde spaghetti
- 4 grote eieren
- 4 el fijngesneden platte peterselie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g rucola

Bereiden:
1. Verhit 2 el olie in een braadpan en smoor ui en wortel onder af en toe roeren in 5 min. glazig.
2. Doe het gehakt in de pan en roerbak 5 min. tot het is gekleurd.
3. Voeg de passata toe met zout en versgemalen peper naar smaak en smoor alles onder af en toe roeren een minuut of tien.
4. Kook intussen de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Giet af en doe in de pan met gehaktsaus.. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180' C
5. Breek de eieren in de pan met saus en pasta en voeg de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles grondig door elkaar.
6. Vet een ondiepe bakvorm van 28 cm doorsnee en met een 5 cm hoge rand in met olie (ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm).  Stort het pastamengsel in de vorm en strijk het er gelijkmatig in uit.
7. Bak de frittata 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot hij stevig en knapperig is. Neem de vorm uit de oven en laat de frittata 5 min. rusten.
8. Stort de frittata op een schaal en strooi de rucola erop. Geef hem warm of koud.

Bron: "Mijn Italiaanse dieet", Gino D"Acampo

Op het blog "Mineke culinair" heb ik al heel wat lekkere recepten uit dit boek gezien. Ik heb het boek geleend in de bibliotheek, maar ben van plan het ook aan te schaffen. Het is een aanrader, er staan zoveel lekkere recepten in, ook als je niet op dieet bent. 
De frittata was trouwens erg lekker. Volgende keer doe ik er ook nog wat pancetta door. Ik denk trouwens dat er nog veel meer variaties mogelijk zijn. Heb je bv wat saus over van jet spaghetti bolognese, dan kun je dat ook gebruiken.

7 opmerkingen:

Liesbeth zei

Het ziet er erg lekker uit Caroline. Gino was altijd een favoriet van mij wanneer we naar Ready Steady Cook keken. Lekker enthousiast.

Es zei

Dat ziet er lekker uit. Ik heb het wel eens gezien in muffin vormpjes gezien. Dat leek me ook leuk.

Unknown zei

Juist over dit gerecht had ik zo mijn twijfels maar als het jij het lekker vond dan ga ik het binnekort toch eens proberen!

Caroline Brouwer zei

Hoi Mineke,
Het is lekker hoor, je moet wel goed kruiden, anders is het een beetje flauw en ik doe er volgende keer wat pancetta bij,(misschien ook nog een teentje knoflook,) dan is het wel niet meer zo slank, maar ja!
groetjes, Caroline

Johanna zei

Staat ondertussen ook bij mij op het lijstje te maken onder "slank". Ga ik binnenkort zeker doen. Heerlijk die Italiaanse smaken!
Groet Johanna

Every Life has a story zei

He Caroline, heb je het horrorverhaal al gehoord van de boot waar jij op bent geweest?? Je bent toch met de Opera mee geweest of vergis ik me nu?? was net bij sbs6, komt denk ik vanavond weer erop bij hvnl.
Groetjes Thea

Caroline Brouwer zei

Hallo Thea,
Inderdaad onze boot, we hebben geluk gehad. Ik zal morgen even uitzending gemist kijken.
Bedankt voor de tip.
groeten, Caroline