donderdag 19 mei 2011

Melanzane alla parmigiana


Ingrediënten:
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, dun gesneden
- 2 blikjes tomatenblokjes  à 400g
- 1 kaneelstokje
- 1 bosje basilicum
- 3 medium aubergines
- 2 bolletjes mozzarella di buffala, in plakjes geneden
- een handvol geraspte Parmezaanse kaas, ca 50 g

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Verwarm 2 el olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en bak ze ongeveer 2 min. zachtjes. Voeg de tomatenblokjes toe en het kaneelstokje en laat zachtjes 15 min. sudderen.
Voeg de basilicum en zout en peper naar smaak toe.
2. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes van een ½ cm dik. Breng met een kwastje aan beide zijden olijfolie aan en bestrooi met zout en peper. Bak ze op laag vuur in een grillpan of anti-aanbak koekenpan. Doe dit zachtjes, tot de aubergineplakjes zacht zijn geworden. Neem er de tijd voor. De aubergines moeten gaar zijn.
3. Verwijder het kaneelstokje uit de tomatensaus en doe een lepel saus in een rechthoekige ingevette ovenvaste schaal. Bedek met aubergineplakjes en breng dan een laag aan van plakjes mozzarella. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag tomatensaus. Strooi er Parmezaanse kaas over en zet de schaal 30 - 40 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Bron: "BBC Good Food".

Dit gerecht op de boot gegeten en ik vond het weer zo lekker, dat ik het thuis meteen gemaakt heb. Het is even werk om de aubergines te bakken en goed gaar te krijgen, maar het loont de moeite. ( ik heb 2 pannen tegelijk gebruikt, dan gaat het sneller) Serveer deze heerlijke vegetarische schotel met ciabatta om van lekkere saus te genieten. Sorry voor de slecht foto, maar het is heel moeilijk om hier een goede foto van te maken, maar ik wilde dit recept toch posten, omdat het zo lekker is.

7 opmerkingen:

Kelly @ Kell's Kitchen zei

Dit is zó lekker, vooral met extra veel olijfolie! Laatst 'n x gegeten in een huiskamerrestaurant met vrienden, maar bijna niemand lustte aubergine... toen heb ik samen met mijn vriend maar alles opgegeten ;-P

A La Ons zei

Ziet er heelijk uit! Niks mis met die foto!
En je hebt helemaal gelijk om het met ciabatta te serveren!

wendy zei

Vandaag gemaakt voor de eerste maal,mijn man is van Italiaanse afkomst dus moest proberen de kookkunsten van de mama te evenaren. We vonden hem lekker alleen denk k om de volgende keer het kaneelstokje eruit te laten want dat gaf een smaakje waar we beiden niet zo gek van waren. Morgen proberen we een nieuw recept, heel leuke blog, die k nog veel ga gebruiken.

Caroline Brouwer zei

Hallo Wendy,
Toevallig ben ik net terug van een vakantie op Sicilië en heb ik dit gerecht daar een paar keer gegeten. Wat maken de Italianen dit lekker zeg en ik weet zeker dat zij er geen kaneelstokje in doen. Ik ga het binnenkort zeker weer maken en dan laat ik dat kaneelstokje gewoon weg, want dat is volgens mij niet echt Italiaans!
groetjes, Caroline

Marie-Claire zei

Hoi,
Heb het dit weekend gemaakt. Eigenlijk al de 2e maal en we vinden het super.
Bij mij was het alleen veel te vochtig zodat het moeilijk te scheppen was uit de pot zonder te smossen. Heb je hier een tip voor?
groetjes,

Anoniem zei

Ha Carolien heerlijke site, heb je ook een tip wat als voor en nagerecht bij dit gerecht past?

Caroline Brouwer zei

Dank voor het compliment. Wat dacht je van de 'frisse citroen tiramisu?
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2013/10/frisse-citroentiramisu.html