zaterdag 28 mei 2011

Snelle moussaka


Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 500 g lamsgehakt
- een blikje tomatenstukjes (400g)
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl kaneel
- zout / peper
- 200 g gegrilde aubergines op olijfolie, uitgelekt en in stukjes gesneden
- 200 g Griekse feta, verkruimeld
- 3 el verse munt, fijngehakt

Bereiden:
1.Verhit de olie in een wok en doe de ui en de knoflook erin en bak tot ze gaar zijn. Doe het lamsgehakr erbij en bak 3 - 4 minuten.
2. Doe de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kaneel erbij en laat 15 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
Voeg de aubergines toe en laat nog even mee verwarmen.
3. Voeg voor het serveren de verkruimelde feta en de gehakte munt toe. Serveer met brood en evt. een groene salade.

Bron: BBC Good Food.

Erg lekker. Ik kon bij de Ah. geen pot gegrilde aubergines krijgen, dus heb zelf de aubergines gegrild. ( de aubergine in dunne plakjes gesneden en beide zijden met olijfolie bestreken en zachtjes in de grillpan gebakken tot ze goed gaar zijn).Dan is het iets meer werk. Ik zal volgende keer kijken of de Turkse winkel gerilde aubergines in een pot verkoopt, want dan heb je dit gerecht snel op tafel.

3 opmerkingen:

Gerry/Gewoon Lekker Gewoon zei

Uit een pot vind ik er vaak toch een licht zurig bijsmaakje aanzitten. Door zelf grillen juist lekker rokerig. Ben er dol op. Gebruik wel eens een blik in een spagettisaus. Is ook lekkere twist. Gr. Gerry

Caroline Brouwer zei

Je hebt helemaal gelijk Gerry. Gegrilde paprika's uit een pot vind ik ook niet lekker. Meestal is alles wat je zelf maakt lekkerder.
groetjes, Caroline

Es zei

Haha. Ik wilde net zeggen dat ik niet eens wist dat er aubergines in een pot verkrijgbaar waren. Nu lees ik dat ze toch ook niet zo lekker zijn...
Wel een lekker recept. En dan zelf de aubergines grillen.