vrijdag 7 oktober 2011

Mexicaanse lasagne


Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- een flinke snuf cacao
- 500 g rundergehakt
- een blik gehakte tomaten , 400 g
- een pak tortilla's ( 8 à 9 stuks)
- 6-8 lente uitjes, in ringetjes gesneden
- 250 g crème fraîche, halfvet
- 100 g belegen kaas, versgeraspt
- cayenne peper

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180" C en vet een ronde ovenschaal in met olijfolie.
2. Doe wat olijfolie in een braadpan en bak de ui zachtjes 4-5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kruiden en de cacao toe.
3. Doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul. Voeg de tomaten toe en doe er zout en peper naar smaak bij.. Draai het vuur wat lager en bak het geheel 10 minuten.
4. Leg ondertussen 2 tortilla's op de bodem en neem er eventueel nog een en snijd die in stukken, zodat de hele bodem belegd is. Verdeel 1/3 van de vleessaus er over en leg er weer twee tortilla.s op. Doe dit nog twee keer. Verdeel de lente uitjes over de derde gehaktlaag en dek af met 2 tortilla's.
5. Klop de crème fraîche los en verdeel deze over de laatste tortilla's en strooi de kaas erop. Zet de schaal 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin  gekleurd is. Strooi er voor het serveren nog een beetje cayenne peper over.

Bron: "Fabulous Food" september 2011



Erg lekker gerecht. De tortilla's nemen de gehaktsaus goed op. Eet er een lekkere salade bij en je hebt een volledige maaltijd, die je helemaal voor kunt bereiden en op het laatst alleen maar even in de oven hoeft te zetten.

15 opmerkingen:

Joli Gâteau zei

Mmm lekker, dit ga ik zeker eens proberen!

Niqui zei

...wat een creatief idee!Ik heb nog een pak tortilla´s liggen die nodig op moeten omdat de houdbaarheidsdatum in zicht komt,dus dit is een prima oplossing hiervoor en eens wat anders dan normaal.En die snuf cacao vind ik helemaal te gek.
-xxx-

Nell zei

Dit vind ik echt een super alternatief voor de traditonele lasagnevellen, die nooit echt lekker zacht worden. Zet ik nu meteen in mijn to-do-boekje!

Caroline Brouwer zei

Hallo Nell.
Heb je al eens de verse lasagnevellen van AH geprobeerd voor je Italiaanse lasagne? Die worden wel gaar. Maar deze Mexicaanse lasagne is ook heerlijk!
groeten, Caroline

Marian zei

Hij ziet er erg lekker uit, deze lasagne. Een heel leuke variant op de gewone lasagne!

Groetjes en fijn weekend gewenst!
Marian

Theo zei

Grappig idee om tortilla's te nemen. Makkelijk en voedzaam tegelijk!

Anoniem zei

Ik heb dit gister gemaakt en wat was dat lekker zeg!
Ik heb alleen meer kaas gebruikt en tussen de lagen gedaan.
Dit gaat zeker vaker op tafel komen.
Heerlijk!
Groetjes, Laurien.

Caroline Brouwer zei

Hallo Laurien,
Ik vind het altijd leuk om te horen dat iemand een recept gemaakt heeft. En wat natuurlijk nog leuker is, dat het ook nog lekker was. Goede tip van die extra kaas!
groetjes, Caroline

Johanna zei

hallo Caroline,
Ik volg sinds kort je blog. Wat een heerlijke recepten. daar ga ik er nog zeker een aantal van maken.
Ik heb net een pinterest.com geopend. Daar heb ik een foto van je op geplaatst (dan komt daar vanzelf de link bij te staan) omdat ik wil onthouden dit recept zeker een keer te maken. Ik hoop dat dat goed is?

Caroline Brouwer zei

Hallo Johanna,
Welkom, leuk dat je mijn blog gevonden hebt en natuurlijk vind ik het goed dat je het op pinterest zet.
Vind ik alleen maar leuk.
groeten, Caroline

Tonia zei

Dit hebben wij een paar weken geleden gegeten. Het was erg lekker. De volgende keer doe ik onderop slechts 1 tortilla. De onderste was nl nu een beetje stug. Maar verder weer een top recept!
groeten,
Tonia

Anoniem zei

Ik heb dit vandaag gemaakt en het was heerlijk. Ik heb de tips hierboven toegepast, dus 1 tortilla op de bodem en extra kaas tussen de lagen.
De gehaktsaus had ik al een paar keer gemaakt en tussen een wrap met geraspte kaas (als quesadilla) gegeten. Ook een aanrader voor een doordeweekse maaltijd.
Groetjes, Marlous

Marja zei

Hallo Caroline,

Vandaag met visite heerlijk van deze lasagne zitten smullen. Dit gaan we zeker vaker maken!

Groeten, Marja

Monique zei

Wat een heerlijke combi van kruiden door de gehakt. We hebben gesmuld. Echt zalig. Kun je dit eigenlijk ook in een springvorm maken?

Caroline Brouwer zei

@Monique, fijn dat het bij jullie ook goed in de smaak viel. Ik denk dat je het wel in een springvorm kunt maken, wel goed invetten!