- 150 g bloem, gezeefd
- 225 g pompoenpuree
- 2 sinaasappels, geraspte schil en het sap
- 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 250 g roomboter
- 275 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 1½ tl vanille extract
- 250 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 2 el geschaafde amandelen
- poedersuiker
- honing, verwarmd
Bereiden:
1. Maak de pompoenpuree en weeg 225 g af (ik heb een flespompoen gebruikt). De rest heb ik ingevroren om een andere keer pompoensoep van te maken.
2. Verwarm de oven voor op 160' C. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
3. Kook het sinaasappelsap in een pan op middelhoog vuur 8-10 minuten tot het stroperig is en ingekookt is tot ca 2 eetlepels. Laat afkoelen.
4. Meng intussen de bloem en het bakmeel in een kom door elkaar. Klop in een andere kom de boter en de suiker met de mixer 4 - 5 minuten op middelhoge snelheid tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na iedere toevoeging. Voeg de pompoenpuree toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg alle bloem op één eetlepel na toe en klop op de laagste stand tot alles goed gemengd is.
5. Meng voorzichtig de sinaasappelrasp, de sinaasappelsiroop en het vanille extract erdoor.
6. Schep de achtergehouden bloem door de stukjes abrikoos en roer voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strooi de amandelen erover. Bak de cake 60 -65 minuten of tot een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
7. Bestuif de cake voor het serveren met poedersuiker en besprenkel met de honing.
Bron "Foodies" of "Delicious"?
En ja hoor, het is mij weer eens overkomen dat mijn taart in de oven staat en dat ik vergeten ben er iets doorheen te doen. In dit geval mijn bloedig uitgeperste sinaasappels, die ik daarna ook nog ingekookt had tot een siroop. Ondanks dat smaakte de cake voortreffelijk.
12 opmerkingen:
Wat ziet deze cake er lekker uit! Ben blij dat ik niet de enige ben die soms nog een vergeten ingrediënt ontdekt eens het baksel in de oven staat :-).
Groetjes,
Marian
Hoi Caroline,
Ik heb deze cake ook gemaakt ,met de siroop, maar ik las dit recept in de Delicious?
Groetjes,
Monique
Hallo Monique,
Ik wist het niet meer precies, had het uitgeknipt.
Wij vonden het erg lekker. Jullie ook?
groeten, Caroline
Hoi Caroline,
Wij vonden hem ook erg lekker,maar wel wat machtig.
Trouwens wederom complimenten voor de fotografie van al je recepten (je man maakt ze toch?
Monique
Hoi Caroline,
Wij vonden hem ook erg lekker,maar wel wat machtig.
Trouwens wederom complimenten voor de fotografie van al je recepten (je man maakt ze toch?
Monique
Halo Monique,
Inderdaad, je hoeft maar kleine stukjes te snijden, anders is het gauw teveel. Bedankt voor de complimenten. Inderdaad maakt mijn man, Johan de foto's.
groeten, Caroline
Toevallig van het week-end je andere pompoencake gemaakt. Was ook erg lekker,ondanks dat ik de eieren er zo ingepletterd had i.p.v. eerst te kloppen.
dag Caroline,
Ik probeer morgen die heerlijk uitziende pompoencake met abrikozen te maken. Een vraag: je gebruikt 150gr bloem en 150 grzelfrijzendbakmeel. Kan ik ook 150 gr bloem + 150 gr. bloem plus wat bakpoeder toegevoegd, gebruiken? Ik ben nou bezig de pompoenpuree te maken.
Alvast bedankt voor jouw antwoord.
Siesie
Hallo Siesie,
Volgens mij moet dat kunnen. Zelfrijzend bloem is niet anders dan bloem met een rijsmiddel. Succes met je taart.
groeten, Caroline
fantastische taart iedereen vond ze om van te smullen! Bedankt om dit recept met ons te delen! Voor herhaling vatbaar in dit seizoen! ;=)))veerle
Hallo Caroline,
Deze pompoentaart heb ik al een paar keer gemaakt want ik vind het zo lekker. I.p.v. het (ingekookte) sinaasappelsap heb ik Grand Marnier gebruikt. En lekker dat dat is! De laatste sneetjes heb ik ingevroren, en hoe vreemd dat ook klinkt, daarna smaakt het nog beter. Geurig en smeuiig. Verrukkelijk!
Groetjes van Siesie
Hallo Siesie,
Wat een goed idee van die Grand Manier (ik was de bloedig ingekookte sinaasappelsap helemaal vergeten)! Dit soort taarten worden alleen maar lekkerder als je ze laat staan, trekken de smeken goed in. Dus ik kan mij wel voorstellen dat ie nog lekkerder is uit de vriezer.
groetjes, Caroline
Een reactie posten