vrijdag 18 november 2011

Indiase kip gekookt in yoghurt



Ingrediënten:
- 250 ml Griekse yoghurt
-  ca.1 tl zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- ¼ tl chilipoeder
- 4 el fijngehakte verse koriander
- 4 kippenpoten
- 4 el zonnebloemolie
- 8 kardemonpeulen
- 6 kruidnagelen
- 1 kaneelstokje
- 3 laurierblaadjes
- 3 el blanke amandelen
-  3 el sultana rozijnen

Bereiden:
1. Doe de yoghurt in een schaal en roer los tot het romig is. Voeg de helft van het zout, wat gemalen zwarte peper, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en de verse koriander toe en meng alles goed. Zet opzij.
2. Strooi zout en en peper over de kippenpoten (je kunt natuurlijk ook kippendijen nemen). Doe de olie in een braadpan en verwarm de olie op een halfhoog vuur. Als de olie heet is voeg je de kardemonpeulen, kruidnagel, kaneelstokje en laurierblaadjes toe. Roer er een keer doorheen en voeg dan 2 kippenpoten toe en bak ze tot ze aan beide zijden bruin zijn. Haal ze uit de pan en bak ook de andere twee poten. Leg de stukken kip in een schaal.
3. Bak in dezelfde olie de amandelen en de rozijnen tot de amandelen bruin kleuren en de rozijnen opzwellen. Voeg de kippenpoten met hun sap toe. Doe nu de gekruide yoghurt erbij. Meng alles goed. Doe het deksel op de pan en bak de kip gaar in ca. 20 minuten. Keer ze intussen nog een keer. Haal het deksel eraf en zet het vuur hoog om de saus een beetje in te koken tot hij dik is en de saus helemaal om de kip heen zit. Draai ondertussen de kip af en toe voorzichtig.
De kaneel, kardemonpeulen en kruidnagelen verwijder je voor het serveren.

Bron: "100 essential curries" Madhur Jaffrey.

Een zalige Indiaas currierecept, dat hier zeker vaker op tafel gaat komen.

4 opmerkingen:

Marian zei

Mmm, lekker! Doet me een beetje denken aan de kip met amandelen die ik laatst maakte, dat was ook met yoghurt.
Weer een mooi recept!
Groetjes
Marian

Uit Paulines keuken zei

Dat lijkt me heerlijk :)

Fijn weekend!

Groetjes Pauline

Lisa zei

Jam! Ik bestel altijd curry's met amandelen en rozijnen als wij Indiaas gaan eten, zo lekker! Deze komt op mijn lijstje van recepten die ik nog ga proberen! Fijn weekend nog!

Marlou zei

Vanavond gemaakt met kipfilet (bij gebrek aan beter), knoflook (tegen de wintergriepjes) en doppertjes en couscous bij. Heerlijk! Bedankt voor het recept!