- 220 g fijn maïsmeel of polenta
- 90 g bloem
- 1 tl lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl bicarbonate of soda
- 1 ei
- 200 g yoghurt
- 300 ml melk
- 1 tl zout
- 75 g maïs, uitgelekt
- 30 g boter of olijfolie
- 3-4 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 4 lente- uitjes, fijngehakt
- zout en versgemalen peper
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 220 ' C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Het deeg ziet er slordig en vochtig uit, maar het komt helemaal goed. Voeg naar smaak lekker veel peper toe. Doe het deeg in de vorm en zet de vorm in de oven en bak het brood 30 minuten totdat het brood er gaar uitziet en een sateprikkerer droog en schoon uitkomt.
3. Laat het brood afkoelen en snijd in stukken.
Bron: "Home Cooking Made Easy", Lorraine Pascale.
Lekker bij een kopje soep.
Een tijdje geleden was Lorraine Pascale op de BBC 2 om haar nieuwe boek te promoten. Ze maakte toen een paar recepten uit dit boek. Van een collega kreeg ik dit boek voor mijn verjaardag (nogmaals bedankt Karin!). Het staat weer boordevol heerlijke recepten en hier het eerste recept dat ik gemaakt heb uit haar nieuwe boek.
11 opmerkingen:
Dat zal goed smaken! Lekker bij soep of chili!
Ik ben dol op maisbrood. En ik laat de zaadjes er altijd in zitten.
Heb ook zo'n soort recept maar dat wordt dan gefrituurd. Uit AUS Cookbook van Sheila Lukins.
AUS is natuurlijk USA....
@Es, of je de zaadjes laat zitten is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik houd ook van pittig en laat meestal ook wel iets zitten, haal niet alles eruit. Het schijnt trouwens dat de zaadlijsten het scherpst zijn.
Lekker Caroline! Ik ben ook een broodje aan het bakken op het moment :)
Fijn weekend!
Het ziet er weer heerlijk uit, mmm!
Fijn weekend gewenst Caroline!
Groetjes,
Marian
Het is zeker een leuk boek, ik kreeg hem in de herfstvakantie van mijn jongste zoon tijdens onze vakantie in Engeland. Heb er nog niets uitgemaakt.
Hmm volgens mij is dit dan ook glutenvrij?
ziet er lekker uit! Is het mogelijk om dit recept te maken met karnemelk, en dan ipv yoghurt? Dus in totaal 500 ml karnemelk?
echt leuke recepten staan hier op!
@Liz, karnemelk is minder vet dan volle yoghurt lijkt mij. Als je de melk dan ook vervangt door karnemelk, moet het volgens mij wel lukken. Probeer het, ik hoor het graag.
groeten, Caroline
Het is goed gelukt met de maisbrood! En karnemelk! Maar het heeft weinig smaak. Waarschijnlijk te weinig kruiden in gedaan. Hoe kan ik het nog lekker serveren? Enige beleg tips?
bedankt!
@Liz, misschien een beetje roomboter en voorzichtig wat gemalen rode chilipeper erop, maar wel oppassen echt een héél klein beetje. Leuk dat het gelukt is met karnemelk.
Een reactie posten