zondag 23 december 2012

Mijn eerste Kerststol!


Hier een foto van mijn eerste Kerststol die ik zelf gebakken heb. Het recept met een filmpje vind je hier op het blog van Levine. Nadat ik het filmpje een paar keer bekeken en de tips van Levine goed doorgelezen had, dacht ik: dit durf ik wel aan. Sinds ik op 17 oktober een broodbakworkshop bij Levine heb gevolgd, bak ik al mijn brood zelf en kom ik niet meer bij de bakker. Dus een logisch vervolg was: ook zelf een kerststol bakken. Ik moet eerlijk toegeven dat de eerste deegmassa in de prullenbak beland is; ik kreeg de boter er niet goed door gemengd. Nadat ik Wilma (Kookgek) gebeld had, wat ik daar aan kon doen en zij mij vertelde dat ik de boter er klontje voor klontje door moest mengen en tussendoor wachten tot het vorige klontje goed opgenomen was, ben ik aan mijn tweede poging begonnen. Het deeg was zeer plakkerig, dus in eerste instantie dacht ik dat het niet goed zou komen, maar als je het deeg 15 minuten laat rusten, zoals in het recept staat, wordt dat beter. De vulling erdoor mengen ging erg goed, zoals in het filmpje te zien is. En gelukkig is het eind resultaat goed geworden, zeker voor de eerste keer! En wat nog belangrijker is: dit smaakt zóveel lekkerder dan een gekochte kerststol en natuurlijk helemaal omdat ik hem zelf gemaakt hebt!


Inmiddels een stukje geproefd, de lekkerste die ik ooit gegeten heb! Ik ben alleen bang dat deze de Kerst niet haalt! Levine bedankt voor weer een geweldig recept!

6 opmerkingen:

Marja zei

Wat ontzettend leuk, een zelf gemaakte Kerststol. En wat ziet het er lekker uit, zou zo een stukje willen afsnijden haha.

Groetjes, Marja

Blondie zei

Hij ziet er echt fantastisch uit!

Nell Nijssen zei

Ik koop geen kerststol meer omdat ze stuk voor stuk tegenvallen. Weinig vulling, slechte spijs, vaak te droog etc. Uit ervaring weet ik dat een zelfgebakken alles overtreft. Die zijn dus echt verrukkelijk. Zo ziet die van jou er ook uit!

Levine zei

Graag gedaan :-). De stol ziet er prachtig uit, complimenten! Bij mij ligt er nog 1 in de vriezer. Had ik dat niet gedaan dan was hij ook al op geweest. Te lekker :-).

Bo zei

Ziet er heel goed en lekker uit voor de eerste keer!

Judith zei

Heerlijk he! En makkelijk te bereiden!!