vrijdag 12 april 2013

Milk Seed Bread


Van de week kwam ik op het blog terecht "Marions Kitchen Stories" en daar stond het recept van dit brood. Het zag er zo lekker uit en aangezien ik gek ben op broden met allerlei zaden erin, heb ik het meteen opgeslagen.
Er is één ding wat ik écht niet lekker vind en dat is karnemelk. Maar ik heb de ervaring als je het in een gerecht verwerkt, je het niet echt terug proeft. Dus durfde ik het aan en heb ik het ook gebruikt, want je kunt ipv karnemelk ook melk nemen. Verder kun je volgens Marion variëren met de bloem- en meelsoorten, maar aangezien dit haar favoriete samenstelling is, heb ik dat recept aangehouden. Het is een makkelijk brood om te maken, zeker als je een Kenwood of KitchenAid hebt ( je kunt natuurlijk ook met de hand kneden). Broodbakken is echt niet moeilijk, kost alleen wat tijd i.v.m.de lange rijstijden, maar intussen kun je wat anders doen.
Dit is een erg lekker brood, dat ik zeker vaker ga maken. Wil je dit brood ook een keer maken? Het recept vind je hier. Er staan nog meer lekkere broodrecepten op haar blog, ik zou zeggen neem eens een kijkje.

5 opmerkingen:

Marja zei

Wat ziet dat brood er lekker en mooi uit!! Ik ben ook begonnen met broodbakken. Moet alleen nog even de nodige bakblikken aanschaffen...

Marion Blogt zei

Caroline, het is fantastisch gelukt! Marion

Vizzzzz zei

Ziet er lekker uit zeg dit brood! Brood bakken is (nog) niet echt aan mij besteed. lijkt me zonder machine erg tijdrovend en moeilijk, maar wie weet ooit ;)

Levine zei

Ziet er goed uit, mooie foto ook! Het brood is erg lekker. Ik bak het al sinds 2008 (het is een iets aangepast recept van mijn blog ...). Zie http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2008/05/brood-met-zaadjes-3-buttermilk-seed.html

Caroline Brouwer zei

@Levine, Ik zal binnenkort jouw recept bakken. Meteen 2 broden zag ik, handig!