vrijdag 21 juni 2013

Driegranenbrood


Sinds kort is er een nieuwe site Broodbakshop waar je van alles kunt bestellen op het gebied van broodbakken. Levine van "Uit de Keuken van Levine" heeft een blog op die site en plaats daar ook recepten. Wie Levine kent en ook workshops bij haar gevolgd heeft, weet dat haar recepten duidelijk zijn beschreven en ook altijd kloppen. Dus ik was heel blij met deze nieuwe recepten, niet dat ik alle recepten op haar blog al gemaakt heb, want er staan er zoveel, ik kan nog wel jaren vooruit!
Toen ik dit recept zag wilde ik het meteen maken, want op de workshop zuurdesembrood hebben we ook zoiets gemaakt, maar dan een vloerbrood en dat is een van mijn lekkerste broden. En ik moet zeggen ook dit is een heel lekker brood, het is luchtig en heeft veel smaak door de drie granen en alle zaden die gebruikt zijn. Mijn broden werden wat lager doordat ik iets grotere bakvormen heb gebruikt.
Het recept van dit heerlijke brood vind je hier.

6 opmerkingen:

Marja zei

Ziet er lekker uit! Leuk hè zelf brood bakken. Kijk je ook "Heel Holland Bakt"?? Ik heb vanmiddag het Windsor brood gebakken. Heel erg leuk om te doen!

Caroline Brouwer zei

@Marja, Ja, natuurlijk kijk ik ook. Wat leuk dat je de Winston al gebakken hebt. Is het goed gelukt? Ik durf dat nog niet aan hoor, heb nog nooit een brood gevlochten. Ik zag op twitter en Facebook dat enkele bloggers de 'winston' ook al gemaakt hadden.
groeten, Caroline

Marja zei

Ik had ook nog nooit een brood gevlochten en eerlijk waar, het valt best mee! Ik ben echt nog een beginneling, en het is me toch gelukt!! Het is zeker goed gelukt en echt WAUW gevoel haha
Zie nu net dat ik het nog verkeerd geschreven heb ook...:-( Het is idd Winston ;-)

Caroline Brouwer zei

@Marja, wie weet, misschien trek ik binnenkort ook wel de stoute schoenen aan! Fijn weekend, Caroline

Guus zei

Deze had ik ook al gemaakt, alleen dan zonder de desem. Ook die van mij waren wat lager, maar inderdaad erg lekker en luchtig. Morgen halen we toevallig de 2e uit de diepvries!

Caroline Brouwer zei

@Guus, leuk dat je ze ook al gemaakt hebt. Ik heb ze wel met roggedesem gemaakt. Heb ik standaard in de koelkast staan. Er gaat niets boven zelfgebakken brood!