zondag 23 juni 2013

Zalmtartaar (Foodblogswap)


Ingrediënten voor twee personen:
- 100 g gerookte zalm
- 1 rijpe avocado
- 1½ lente ui
- ½ rode peper, zonder zaadjes
- zout/peper
- ½ limoen, sap en rasp

Bereiden:
1. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd in kleine stukjes, doe er een beetje limoensap over, tegen het bruin worden. Snijd de zalm in kleine stukjes en doe in een schaaltje met de avocado, de in ragfijne reepjes gesneden rode peper, de fijngesneden lente ui en wat limoenrasp. Roer alles door elkaar en doe er op smaak wat zout en peper bij.
2. Zet een garneer-ring op je bord en doe de helft van de zalmtartaar daarin en druk licht aan. Herhaal dit op het tweede bord. Dek af met plasticfolie en zet 10 minuten in de koelkast.
3. Haal voor het serveren uit de koelkast, verwijder de ring en versier nog wat met lente ui en rode peper (niet teveel). Ik maakte er nog een klein beetje limoensaus bij door wat crème fraîche los te kloppen met wat limoensap en wat limoenrasp.

Bron: "Written by Nick" 

Dit recept heb ik gemaakt voor de Foodblogswap van juni. Voor de Foodblogswap krijg je een blog toegewezen waarvan je zelf een recept uitkiest en dat maakt, op je blog plaatst met een verwijzing naar dat blog. Een ander maakt dan weer iets van jouw blog. Deze maand kreeg ik het blog "Written by Nick" toegewezen, het is een blog over food & lifestyle. Nick heeft nog niet erg veel recepten op zijn blog staan, dus ik hoefde niet lang te zoeken voor ik een recept gevonden had, dat ik wilde maken. In zijn recept gebruikt Nick ook nog rauwe ui, maar aangezien Johan daar niet gek op is, heb ik dat weggelaten en iets meer lente ui toegevoegd. Ik was heel benieuwd hoe het rode pepertje zou smaken in dit gerecht, was eigenlijk een beetje bang dat het de delicate smaak van de zalm weg zou drukken. Als je het zuinig gebruikt valt het wel mee. Het is een licht voorgerecht wat het goed doet bij een etentje.

Lisette van het blog "Kiwi & Zo" kookt van mijn blog.

5 opmerkingen:

Kay zei

Ziet prachtig uit! Zalm is niet écht mijn favoriete eten, maar ik weet zeker dat ik het zo zalig zal vinden.

Unknown zei

Dit kan niet anders dan lekker zijn ! Ik ben ook wel benieuwd naar die foodblogswap, hoe kan je daaraan deelnemen ?

Caroline Brouwer zei

@Peggy, je kunt je opgeven bij Sabine van het blog "OhMyFoodness" Ik weet niet of je twittert of een FB pagina hebt? En anders kun je misschien contact zoeken via haar blog.

Lianne - Focus on Foodies zei

Wat ziet het er heerlijk uit Caroline! En ik zie dat het helemaal "Focus on Foodies"-proof is, dus dit ga ik binnenkort ook eens proberen, lekker :)

PSbyDila zei

Oeh, dit ziet er heerlijk uit!