- 2 aubergines
- olijfolie
- 3 à 4 el Griekse yoghurt
- 150 g feta, verkruimeld
- 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
- 2 el verse oregano, fijngehakt
- basilicumblaadjes
- semi-zongedroogde tomaatjes
- zout en peper
Bereiden:
1. Snijd van de aubergines de uiteinden af en snijd ze in dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Smeer ze in met een beetje olijfolie en bak ze in een grillpan aan beide zijden bruin en gaar. Laat ze afkoelen.
2. Maak intussen de vulling: meng de yoghurt met de feta, de knoflook en de oregano en voeg naar smaak zout en peper toe.
3. Voor het serveren leg je een semi-zongedroogd tomaatje en een blaadje basilicum op een plakje aubergine en leg daar een eetlepel van het feta-mengsel op. Rol het op en steek er een prikker in.
Bron: "Delicious Magazine"
Héérlijk voorgerechtje of borrelhapje snel en makkelijk te maken en helemaal voor te bereiden. Ik haalde hier 12 rolletjes uit, maar had vrij grote aubergines. Zorg wel dat de aubergineplakjes goed gaar zijn. Dit is echt een superlekkere combinatie.
13 opmerkingen:
Lekker Caroline! Ik heb nog een aubergine liggen dus wellicht dat ik hier vanavond wel mooie rolletjes van ga maken!
Geweldig....zit nu al te watertanden.....
1x raden wat ik binnenkort ga maken.....
Thankx
Fijn weekend
Geweldig....zit nu al te watertanden.....
1x raden wat ik binnenkort ga maken.....
Thankx
Fijn weekend
Oh haha.....1x dan ;)
Wat is aubergine toch een groente met veel mogelijkheden! Ik maakte zelf gisteren pitabroodjes gevuld met gebakken aubergine en tzatziki. Ook heerlijk.
Lieve Caroline,
Probeer het toch maar eens of het me lukt een reactie te sturen!
Dit recept ziet er weer prachtig uit, zoals altijd met een heel mooie foto van Johan.
Heb deze week nog een keer de gegrilde aubergine met gekruide kikkererwten en walnootsaus gemaakt. Alsof een engeltje.....
liefs Margret
Lieve Margret.
Je ziet het lukt je! Dit recept is ook echt iets voor jouw; simpel en ontzettend lekker, zeker als je van gegrilde aubergines houdt. Ja dat andere recept is inderdaad zalig, ik ga het ook maar weer eens maken.
liefs, Caroline
Oh heerlijk, deze rolletjes maak ik ook vaak. Ze zijn trouwens ook erg lekker met courgette ipv aubergine.
Dit lijkt echt heerlijk
Ziet er heerlijk uit! Moeten ze eerst niet even onder het zout om het vocht te verliezen? Of hoeft dat niet echt? In ieder geval gaat het op jouw manier sneller!
@Onlie Mie, dat zie je inderdaad wel eens staan in recepten, maar ik doe dat eigenlijk nooit. Deze aubergines waren echt niet vochtig. Het zout is ook om de bittere smaak te onttrekken aan de aubergines, maar volgens mij valt dat tegenwoordig wel mee, omdat de aubergines minder bitter zijn.
Dankjewel Caroline! Superblog heb jij trouwens! Ik vertrouw helemaal op jouw geweldige kookkunsten en ga de aubergines vanaf nu ook niet meer zouten! Eens zo makkelijk! Van dat "ontbitteren" wist ik zelfs niet. Dacht dat het enkel voor het vocht was. Zo zie je maar : nooit te oud om te leren.
Ik heb deze rolletjes vanavond gemaakt voor een etentje en ze waren heerlijk. Ook makkelijk te maken. groetjes, Marlous
Een reactie posten