zondag 28 juli 2013

Quesadilla's met zoete aardappel & chorizo


Ingrediënten:
- 4 zoete aardappels
- bosje koriander, grofgehakt
- 200 g feta
- 8 tortilla's
- 150 g chorizo (24 plakjes)
- zout/peper
- chilivlokken, gemalen (optioneel)

Bereiden:
1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een magnetronbestendige schaal, voeg een beetje water toe en kook ze in 5 minuten gaar op de hoogste stand. Prak ze met een vork fijn en laat afkoelen. Bewaar wat van het kookvocht, als de puree te droog is, kun je wat van het kookvocht toevoegen. Heb je geen magnetron dan kun je de aardappels ook in de oven garen. Schil ze dan niet, maar prik een paar gaatjes in de schil en bak ze 50 minuten in een oven van 200' C. Lepel de puree uit de schil en volg verder het recept.
2. Verkruimel de feta er boven, voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Ik heb ook nog wat fijngemalen chilivlokken toegevoegd, maar je zou ook een rode peper fijn kunnen snipperen. Dit kun je van tevoren klaar maken en bewaar dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Neem een tortilla en verdeel wat van het zoete aardappelmengsel over de helft van de tortilla. Leg er wat plakjes chorizo op en vouw dubbel. Leg de tortilla in een voorverwarmde grillpan en bak bruin, keer de tortilla en bak de andere kant ook bruin. Als je een contactgrill hebt kun je daar de tortilla's ook in bakken.

Bron: BBC Good Food


Dit recept zag ik langs komen op de Good Food site en aangezien ik gek ben op quesadilla's en dan ook nog met zoete aardappel, in combinatie met feta, koriander en chorizo moest ik het maken! En het was héérlijk en als je de aardappels in de magnetron gaart is dit een supersnel recept. Ook nog eens een handig recept als je eens een keer voor 1 persoon iets moet maken. Heb je tortilla's over, dan kan je ze de volgende dag met kaas even grillen, ook lekker.

4 opmerkingen:

ymme zei

Ziet er weer heerlijk uit!

Maxime zei

Dit recept heb ik opgeslagen, het lijkt me echt enorm lekker! Ik ben dol op chorizo :)

Brigitte zei

Deze ga ik ook eens maken!
Ik ben 'n beginnend bloggertje en heb je site toegevoegd op mijn site, er staan zoveel lekkere dingen op je site :)
Doe zo verder!

Jolette zei

Heb ze net gemaakt.....en opgegeten!
Heerlijk...voor herhaling vatbaar!!!