maandag 17 maart 2014

Bietencarpaccio met peer en walnoten


Ingrediënten:
- 250 g bieten, gekookt
- 2 el walnoten, geroosterd
- een plukje rucola
- 1 kleine peer
- 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 1 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- zout/peper

Bereiden:
1.  Verwijder de schil van de bieten en snijd of schaaf de bieten in zeer dunne plakken. Verdeel de bieten dakpansgewijs over twee borden. Was de peer, snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes.
2. Maak de dressing: roer de mosterd, zout en peper door de azijn en klop de olijfolie erdoorheen.
3. Verdeel de peer, de rucola, de Parmezaan en de walnoot over de rode biet en druppel de dressing eroverheen. Lekker met ciabatta.

Bron: Foodies, maart 2014

Je kunt natuurlijk voorgekookte bietjes kopen, maar je kunt ze ook, zoals ik heb gedaan in de oven roosteren. Verpak dan de bietjes apart in aluminiumfolie en rooster ze 60 minuten in een oven van 200' C. Laat ze afkoelen voordat je ze schilt en in plakjes snijdt.

Bietencarpaccio stond al heel lang op mijn to-do-lijstje. Eigenlijk moet je in het bezit zijn van een mandoline om ze mooi dun te kunnen snijden en aangezien ik er pas eentje heb aangeschaft en dit recept in de Foodies tegenkwam, heb ik het meteen gemaakt. Een erg lekkere combinatie. Meestal zie je recepten met geitenkaas, lijkt me ook erg lekker, maar deze combi met de zoete peer en de Parmezaan was ook verrassend lekker!

10 opmerkingen:

ymme zei

Wij hebben nog rode bieten in de tuin dus dit moet ik zeker maken. Origineel vind ik om ze zo te presenteren en nog gezond ook.
groetjes

Unknown zei

Origineel recept! Het is eens wat anders dan een gewone rundscarpaccio.

Sarah-Tastinglifestyle
Http://tastinglifestyle.blogspot.be

Catja de Ruiter zei

Hoi Caroline,

Heerlijk recept weer.
Ik heb het op mijn pagina geplaatst.

Groetjes Catja

https://www.facebook.com/pages/Gewichtsconsulente-Catja-de-Ruiter/185532631550601

Barbara Hoefsloot zei

Op eerste kerstdag eten wij met ongeveer 18 a 20 man bij mijn oom en tante. Iedereen maakt een gerecht en mijn tante zorgt voor de roep en hoofdgerecht. Nu heb ik mij ingeschreven voor het voorgerecht. Maar omdat we zo veel gangen hebben (zo'n g stuks) dacht ik aan een frisse en lichte salade. Nu vond ik jouw bietensalade er erg mooi uitzien! Maar nu heb ik 2 vragen. Vult deze erg? Want ik wil graag een lichte salade en m'n tante houd niet van kaas. Is hij zonder kaas ook lekker? Ik zie graag een reactie tegemoet.

Caroline Brouwer zei

Hallo Barbara,
Dit is een licht voorgerecht, heel geschikt voor een diner met meerdere gangen, omdat het niet echt vult. Ik zou de kaas gewoon weglaten. Veel succes,
Caoline

Anoniem zei

Hoi, denk je dat het lekker is om de dressing al een dag ervoor over de bietjes te doen?
Groet marie

Caroline Brouwer zei

Dat zou ik niet al een dag van tevoren doen hoor Marie!

Anoniem zei

Dank voor snelle reactie! Heb je een reden voor je advies?marie

Caroline Brouwer zei

Ik denk dat het er dan niet meer lekker uitziet e volgende dag. Ik zou het hooguit een paar uur van tevoren doen.

Anoniem zei

Dat zou kunnen idd. Daarentegen trekt de smaak wel lekker in de bieten misschien. Maar ik denk dat het toch idd het beste is zo vers mogelijk. �� bedankt! Groet en fijne feestdagen.marie