vrijdag 27 augustus 2010

Piña - coladarol

Ingrediënten:
- 3 eieren
- 100 g + 8 el suiker
- 75 g bloem
- 25 g maïzena
- 1 tl bakpoeder
- 10 blaadjes gelatine
- 250 g volle kwark
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 6 el witte rum
- 1 el citroensap
- 1 blik ananasringen (236 ml)
- 200 ml slagroom
- 5 el geraspte kokos
- bakpapier

Bereiden:
1. Beleg een bakblik (ca 35x40 cm) met bakpapier (voor de zekerheid heb ik er nog wat bakspray opgespoten). Verwarm de oven voor op 200'C. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Klop de eidooiers met de suiker wit en romig en spatel de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig door. Zeef de bloem, de maïzena en het bakpoeder erboven en spatel ze erdoor. Strijk het deeg uit op het bakblik. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
2. Week ondertussen de gelatine minstens 5 minuten in koud water. Leg op een schone, theedoek een stuk bakpapier van ca 30 x 40 cm en bestrooi met 2 el suiker. Stort de biscuitbodem meteen op de doek, als hij uit de oven komt. Bevochtig het bakpapier met water en trek het meteen voorzichtig van de bodem af. Rol de bodem met behulp van de theedoek vanaf de lange kant op en laat opgerold helemaal afkoelen.
3. Roer de kwark, de kokosmelk, de rum, het citroensap en 3 el suiker door elkaar. Knijp de gelatine uit, los hem op zeer laag vuur op. Meng de gelatine met 2 el kokoskwark en roer het mengsel door de rest van de kokoskwark. Zet het geheel 10 - 20 minuten koud weg, tot de crème begint te geleren.
4. Laat de ananas uitlekken en hak hem fijn. Klop de slagroom stijf met 3 el suiker. Spatel de slagroom door de kokoskwark en houd 5 - 6 el apart. Spatel de ananas door de rest van de kokoskwark.
5. Rol de biscuitrol uit en bestrijk hem met de ananas-kokoscrème, laat daarbij aan het bovenste eind 4-5 cm vrij. Rol het geheel vanaf de andere kant op. Strijk in met de overige kokoscrème en bestrooi met de geraspte kokos. Leg de biscuitrol 3-4 uur koud weg.

Bron: 'Foodies' april 2010.

Vond het spannend om de rol te maken. Het leek mij best moeilijk, maar gelukkig viel het reuze mee, het ging allemaal erg goed. Ik heb het recept alleen een beetje veranderd, want ik vond het erg raar om de eidooiers door de stijfgeslagen eiwitten te roeren, dus heb ik die eerst met de suiker gemixt en daarna de stijfgeslagen eiwitten erdoor gespateld. Ik ga zeker zo'n rol nog eens maken, het is mij 100% meegevallen, eigenlijk heel makkelijk.

1 opmerking:

Lisa zei

Geweldige naam! Ben blij om te horen dat het maken van zo'n rol meevalt. Wil er ook al een tijdje eentje maken, maar het komt er maar niet van. Nu toch maar eens proberen!