woensdag 29 juni 2011

Salade met abrikozen, geitenkaas en bacon


Ingrediënten:
- geitenkaas
- een paar plakjes bacon
- gedroogde abrikozen, liefst Turkse
- rucola
- veldsla
- witte wijnazijn
- olijfolie extra vergine
- honing
- zout en peper

Bereiden:
1. Bak de plakjes bacon uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag en leg ze  op keukenpapier.  Snijd de abrikozen doormidden en bak ze even aan in het vet van de bacon. Leg ze ook op keukenpapier.
2. Verdeel de rucola en de veldsla over 4 borden, scheur de bacon in stukjes en verdeel over de sla (ongeveer 2 plakjes per persoon).  Verdeel de abrikozen en de verkruimelde geitenkaas erover.
3. Besprenkel met de dressing van de witte wijnazijn, olijfolie, een eetl. honing en zout en peper.

Serveer de salade als voorgerecht of als lunch.

3 opmerkingen:

Amber zei

Ziet er erg lekker uit! Ik wil het zeker een keer proberen. :)

Photo-copy zei

Yep! Dit moet ik ook eens proberen!

Unknown zei

We gaan dit vandaag eten, met een kleine variatie. Met wat Hennep zaad voor de eitwitten en misschien wat gele rozijnen er doorheen.