zaterdag 2 juli 2011

Een zomerse feesttaart


Ingrediënten:
- 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g fijne kristalsuiker
- de zaadjes van een vanillepeul
- 5 grote eieren, op kamertemperatuur
- 85 g bloem
- 100 g Griekse yoghurt
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el melk, halfvol
- 340 g frambozen
- 225 g blauwe bessen
- 225 g crème fraîche
- poedersuiker



Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160' C (boven- en onderwarmte). Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Doe de boter, de suiker, de vanillezaadjes en een flinke snuf zout in een grote kom en mix tot alles bleek en luchtig is (zeker 5 min). Voeg één voor één de eieren toe en mix goed naar iedere toevoeging. Voeg 1 el van de bloem toe en meng. Voeg daarna de yoghurt toe en mix nog even tot alles goed gemengd is.
3. Meng in een kom de bloem met de zelfrijzende bloem en vouw met een metalen lepel de beide bloemsoorten door het mengsel. Voeg de melk toe en meng.
4. Verdeel de helft van het deeg in de springvorm. Meng voorzichtig de helft van de blauwe bessen de frambozen door de rest van het deeg en verdeel dit over het deeg in de vorm.
5. Zet de taart 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Haal de taart uit de oven en laat de taart 30 minuten afkoelen. Haal dan de springvorm weg en laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.
6. Als de taart helemaal is afgekoeld kun je de taart versieren met de losgeklopte crème fraîche en verdeel daarna de overgebleven frambozen en blauwe bessen erover en bestrooi met wat gezeefde poedersuiker.

Bron:  "BBC Good Food".


De foto's spreken voor zich, in één woord: héérlijk!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmm...dat is echt een taart voor mij! Maak je die foto's zelf?

Caroline Brouwer zei

Hallo Miss SJ,
Mijn man maakt de foto's en ik doe de styling (voor zover van toepassing)
groetjes, Caroline

Photo-copy zei

Die ziet er zààààààlig uit!!!

Anoniem zei

Hallo Caroline,

Ziet er weer heerlijk uit!Binnenkort zalik ook weer eens wat op het bieb-blog zetten.Ga hem zeker maken!!Corrie D.

Elisa zei

Dit ziet er echt suuuuper lekker uit :)

Anoniem zei

Hoi Caroline,

De taart is heerlijk, je blijft vooral het fris/zoete van de verse vruchten proeven. Het ziet er ook nog eens erg mooi uit op het gebaks bordje. Ik heb de taart (moest mijn nieuwe taartsnijder uitprobeeren) doorgesneden en er wat frambozenjam tussen gedaan. Aangezien het geen erg zoete taart is,ging dit prima. Een aanrader om een keer je gasten te verwennen.

Groetjes
Sylvia

Caroline Brouwer zei

Hallo Sylvia,
Jij blijft ook aan het bakken! Deze taart maakte ik al weer een jaar geleden, maar ik weet nog goed dat wij hem ook erg lekker vonden. Goed idee om er nog wat frambozenjam tussen te doen, wordt ie natuurlijk extra lekker van. Dit is inderdaad ook een taart die niet alleen erg lekker is, maar er ook heel mooi uitziet.
groeten, Caroline

Unknown zei

Hi Caroline, wat ziet de taart er prachtig uit! Een feestje om zoiets te serveren (en op te eten!). Ik heb sinds kort ook een kookblog, neem een kijkje! www.joannesloft.blogspot.nl