zondag 27 mei 2012

Aardbeien & kaneeltaart



Ingrediënten:
- 175 g gemalen amandelen
- 175 g roomboter, op kamertemperatuur
- 175 g fijne kristalsuiker
- 175 g zelfrijzendbakmeel
- 1 tl kaneel
- 1 groot ei, plus 1 eigeel
- 450 g aardbeien, in plakjes
- poedersuiker
- geklopte slagroom gemengd met Griekse yoghurt om er bij te serveren

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C (boven-en onderwarmte). Vet een springvorm van 23 cm (ik heb 24 gebruikt) in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng amandelmeel, boter, suiker, bloem, kaneel (ik heb 2 tl kaneel gebruikt), ei en eigeel in een keukenmachine tot de ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn. (Ik heb de suiker en boter met de mixer geklopt en toen het ei erdoor en op langzame stand de droge ingrediënten erdoor geklopt).
3. Spreid de helft van het mengsel, dit gaat het makkelijkst met twee vorken, over de springvorm uit. Leg de in plakjes gesneden aardbeien er op. Spreid de rest van het deeg er over uit. (Maak je geen zorgen als er een paar aardbeien boven uitsteken en als het deeg niet genoeg lijkt. Door de warmte van de oven vloeit het over de aardbeien uit).
4. Bak de taart 60 minuten (misschien heeft hij 5 min. extra nodig), maar check het in ieder geval na 40 minuten - als de taart te bruin wordt, bedek hem dan losjes met aluminiumfolie. De taart moet gerezen en donker goudbruin zijn als hij gaar is.
5. Koel de taart eerst 10 minuten  in de springvorm, maak dan met een mes de zijkanten los en verwijder de springvorm. Leg de taart op een schaal en bestrooi met gezeefde poedersuiker.
Je kunt de taart warm of koud serveren met een dot Griekse yoghurt gemengd met opgeklopte slagroom (half om half).

Bron: "BBC Good Food".

Omdat ik deze week weinig tijd heb gehad om iets nieuws uit te proberen, maar een taart in de herhaling. Het is aardbeientijd, maak eens een lekkere taart met aardbeien. De moeite  waard om eens te proberen.
Fijne Pinksterdagen, het weer zit in ieder geval mee en veel mensen zullen wel gaan barbecueën.

20 opmerkingen:

We love Sweet stuff zei

Oeh lekker! Goed recept om te onthouden:D

Corina zei

Klinkt goed, ik zal 'm onthouden! Nu heb ik nog een handjevol aardbeien, maar straks komen er veel meer.

Marian zei

Oh, ik herinner me dit recept van vorige keer! Toen leek het me ook al zo lekker, mmm!
Fijn Pinksterweekend gewenst!
Groetjes,
Marian

Het Kokend Water zei

Ziet erheerlijk uit. Zet ik mijn 'te-maken-lijstje'.

MaaNtje zei

Hmmm nog zo'n heerlijk dessert..

Tonia zei

We zitten deze taart nu te eten, en hij is echt overheerlijk! bedankt voor weer een heerlijk recept.
groeten,
Tonia

Caroline Brouwer zei

Wat leuk, Tonia dat je laat weten dat je de taart gemaakt gemaakt hebt. Wij vonden hem ook heerlijk en misschien maak ik hem binnenkort ook weer eens, nu er nog aardbeien zijn.
groeten, Caroline

Marike zei

Zalige taart. Bij ons thuis zo'n groot succes dat ik 'm in één week twee keer heb gemaakt. De eerste keer was ie zo snel verdwenen dat ik zelf achter het net viste!

Caroline Brouwer zei

@Marike, dan weet je tenminste zeker dat ie lekker was. Leuk om te horen.
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Hmm dit lijkt mij erg lekker..

Ik ga m morgen gelijk maken. Kan ik de taart ook bakken in een 20 cm vorm? Ik heb enkel 20 en 24 cm? Wat lijkt jou beter?

Xx

Caroline Brouwer zei

Ik heb ook 24cm gebruikt. Dus die zou ik nemen!
Succes, Caroline

Anoniem zei

Bedankt voor je snelle antwoord.. Ik heb de taart nu in de oven zitten.. Mijn cake structuur was echter net zo dik als pindakaas, hoor dat? Het uitsmeren ging nogal moeizaam..

Caroline Brouwer zei

Dat klopt hoor, het is niet hetzelfde als een beslag. Ik hoor wel hoor het smaakte.

Anoniem zei

Het was heeeerlijk, alleen zitten bij mij de aarbeien overal en nergens haha, terwijl ze bij jou mooi in het midden zitten.. Onderkant is wat nattig maar dat hoort denk ik zo of niet?

Ik heb in ieder geval genoten, zeker voor herhaling vatbaar!!! Dank je voor het delen van recepten.. xx

Caroline Brouwer zei

Gebruik je de stand boven-en onderwarmte van je oven? En had je verse aardbeien? Ik kan me niet herinneren dat de onderkant bij mij nattig was. In ieder geval heb je genoten!

Corina zei

Zojuist een warme punt van deze taart op - heerlijk! Dank je wel voor het delen van het recept.

Anoniem zei

Gisteren deze overheerlijke taart gemaakt. Wat een fijn recept. De taart is in 1x opgegaan. De kinderen vonden de taart zo lekker, dat we hem vandaag gewoon nog een keer maken!

Caroline Brouwer zei

Wat ontzettend leuk om te horen! Er staat nog een erg lekker re cept: de Bramen- kaneeltaart:
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2010/08/bramen-kaneeltaart.html

Carine zei

Hmmm hij was heerlijk!! In 1x goed gelukt!

Yves van Gelre zei

Erg lekker, maar we vonden het geen grootheid. Komt niet in onze top 10. Nevertheless merci!