zondag 20 mei 2012

Onweerstaanbaar dessert met pindakaas


Ingrediënten:
- 14 oreo's (koekjes)
- 200 g roomkaas (monchou in kuipje)
- 200 ml slagroom
- 200 g pindakaas (creamy van calvé)
- 125 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 125 ml slagroom om te garneren
- chocolade krullen om te garneren

Bereiden:
1. Doe de oreo koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. (in het originele recept doen ze er ook nog gesmolten roomboter door, maar dat kun je weglaten, scheelt weer calorieën ;-)).
Verdeel de kruimels over 6 glazen.
2. Klop 250 ml slagroom stijf en zet afgedekt in de koelkast.
3. Meng met een mixer de roomkaas en de pindakaas, tot het een glad geheel wordt. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en meng goed. Voeg nu de stijfgeklopte slagroom toe en meng alles met een spatel goed door elkaar.
4. Verdeel het pindakaasmengsel  over de 6 glaasjes en zet afgedekt minstens 3 uur in de koelkast.
5. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf en verdeel over de coupes en schaaf er wat chocolade over en serveer.

Bron: "Zoom Yummy".

Eigenlijk is het een pindakaas cheesecake in een glas. Ontzettend lekker, maar wel een vrij zwaar dessert. De smaak komt het beste uit, als je de glaasjes voor het serveren een minuut of 20 op kamertemperatuur laat komen. Serveer het na een lichte maaltijd, dan wordt het echt smullen!

4 opmerkingen:

Kelly @ Kell's Kitchen zei

Vind Oreo's en pindakaas 'n supperlekkere combinatie, dus dit lijkt mij een heerlijk toetje en nog makkelijk te maken ook!

Marian zei

Mmm, lekker met die oreo's! Ook mooi gepresenteerd in die glazen trouwens.

Groetjes,
Marian

Brenda (Kookt!) zei

Lijkt me lekker Caroline! Ik bewaar dit recept! :-)
(dol op pindakaas!!)

Solama zei

Ahh lijkt me echt heerlijk! Ik gebruik/eet bijna nooit pindakaas terwijl het zo heerlijk is, dit recept is een leuk excuus om weer eens een pot in huis te halen.