woensdag 20 februari 2013

Mediterrane gevulde puntpaprika's



Ingrediënten:
- 2 puntpaprika's, gehalveerd en zaden verwijderd
- 75 g couscous
- ½ l groentebouillon (van een blokje)
- 50 g gedroogde abrikozen, gehakt
- geraspte schil en sap van een ½ citroen
- 20 g geroosterde hazelnoten, gehakt
- 25 g zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
- 4 el gehakte kruiden, naar keuze
- 25 g feta

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Doe de paprika's in een ovenvaste schaal en zet ze 20 mnuten in de oven tot ze zacht zijn.
2. Doe ondertussen de couscous in een schaal, en giet er groentebouillon over (zoveel dat de couscous net onder staat) en laat 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
3. Roer de abrikozen, citroenrasp en -sap, hazelnoten, olijven en de kruiden (ik heb munt en platte peterselie gebruikt) erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer alles door elkaar.
4. Lepel de couscous in de paprika's en verdeel de verkruimelde feta erover. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Serveer de paprika's warm of op kamertemperatuur.

Bron: Uit een Engels blad (weet niet meer welk).

De puntpaprika's liggen volop in de winkels, maak er gebruik van, ze smaken heerlijk. Advies: maak van de couscous wat meer, het is de volgende dag een erg lekker hapje bij de lunch. Je kunt i.p.v. puntpaprika's natuurlijk ook gewone rode of gele paprika's nemen. Een soort gelijk recept heb ik al eens eerder geplaatst, dat kun je hier vinden.

3 opmerkingen:

Reda zei

looks delicious! :)

Anoniem zei

Ziet er erg lekker uit!
Ik vroeg me alleen af of dit gegeten wordt als hoofdgerecht? Of is het normaal om er iets bij te serveren, en zo ja, wat dan?

Caroline Brouwer zei

Wij eten ze als hoofdgerecht, maar je kunt als je niet vegetarisch wilt eten er natuurlijk elk stukje vlees bij serveren. Je kunt ze ook als voorgerecht op tafel zetten.