woensdag 26 juni 2013

Spaghetti met tuinbonen en munt


Ingrediënten:
- 400 g spaghetti
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 200 g tuinbonen (diepvries)
- een klont boter
- 100 g pecorino
- verse munt, 10-12 blaadjes, in fijne reepjes
- zout/peper

Bereiden:
1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
2. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan of wok,fruit de ui en de knoflook zachtjes in 2-3 minuten. Voeg de blokjes courgette toe en bak al omscheppend 3 minuten. Meng de tuinbonen erdoor en bak ze al omscheppend mee tot ze ontdooid en warm zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
3. Giet de spaghetti af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti door het tuinbonenmengsel, doe het kookvocht, een klont roomboter erbij  en roer goed door.
4. Bestrooi het geheel met veel geraspte pecorino en schep alles goed om en proef of er nog zout en peper bij moet.
5. Verdeel de pasta over vier borden en en strooi er de munt over en rasp er nog wat pecorino over.

Bron: "Elle Eten", nr.3 2013

Tip: Je maakt de spaghetti fluweelzacht, samenhangend en lekker door er aan het eind de boter, kookvocht en geraspte pecorino door te mengen.

Een erg lekkere vegetarische pasta, alleen de volgende keer maak ik het met Parmezaanse kaas of Grana Padano, want ik vind pecorino wel erg sterk van smaak. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, want Johan vond het er wel erg lekker in. Als je niet van tuinbonen houdt, kun je ze vervangen door doperwten.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmm dat ziet er lekker uit. Ik heb nog een zak tuinbonen achterin de diepvries liggen zag ik, ik wist alleen niet wat ik ermee moest maken. Nu hebben ze een bestemming. Ik haal wel dat buitenste velletje eraf, dan zijn ze lekkerder. groetjes, Marlous

www.kokenenhogehakken.blogspot.be zei

Hier gaan de vliesjes er ook af. Beetje extra werk, maar wel lekkerder. Ziet er trouwens heel smakelijk uit. Pecorino is ook te sterk voor mij, maar er zijn andere kazen genoeg om die te vervangen hè. Tof recept!

Monique zei

Dat was lekker!

Ook de kinderen smulden.'Waar heb je dit recept van mama?' Carolines blog..'O, die van de taarten en rocky road!' In ons gezin een beroemdheid aan het worden hihi!

Vriendelijke groet, Monique

Caroline Brouwer zei

@Monique, wat ontzettend leuk om te horen! En wat goed dat je kinderen dit lekker vonden met die tuinbonen erin. Dank voor je leuke reactie.
groeten, Caroline

Anoniem zei

Klinkt lekker! Je ziet tuinbonen steeds vaker op het menu, terwijl ze een tijd lang als stoffig en saai beschouwd werden.