vrijdag 26 juli 2013

Pastasalade met pesto


Ingredienten:
- 300 g pasta, strikjes of penne
- pesto
- 250 g cherrytomaatjes
- semi-zongedroogde tomaatjes (ca ½ potje)
- 1 bol buffel mozzarella
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- klein zakje rucola
- Parmezaanse kaas, in grote vlokken
- zout/ peper
- olijfolie

Bereiden:
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af in een zeef en spoel af met koud water. Laat helemaal afkoelen in een vergiet en laat uitlekken.
2. Roer de pesto erdoor en voeg de tomaatjes, zongedroogde tomaatjes toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Scheur de mozzarella in stukjes toe en roer voorzichtig de rucola er door.
3. Bestrooi met de pijnboompitten en de vlokken Parmezaanse kaas. Besprenkel vlak voor het serveren met nog wat olijfolie en schep de salade nog een keer om.


Ingrediënten voor de pesto:
- 2 el pijnboompitten
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 30 g verse basilicum
- 6 el olijfolie
- peper/zout

Bereiden:
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze helemaal afkoelen.
2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maak fijn.
3. Voeg naar smaak zout en peper toe.
 Deze pesto kun je met een laagje olie erop, 2 weken bewaren in de koelkast.

Deze dagen met zomerse temperaturen heb ik geen zin om lang in de keuken te staan en vinden wij het heerlijk om buiten in de tuin een lekkere koele salade te eten. Dit recept heb ik ooit eens van mijn nichtje Emma gekregen en al een paar keer gemaakt. Tot nu toe maakte ik het steeds met een potje kant-en-klare pesto, maar nu heb ik eens de moeite genomen om het zelf te maken en dat is iets meer werk, maar wel veel lekkerder. Voor deze salade heb ik de hele hoeveelheid gebruikt. Toen we de salade op hadden, kwam ik er achter dat ik vergeten was de mozzarella toe te voegen, maar zelfs zonder smaakte het nog heerlijk!

9 opmerkingen:

winny zei

Als je eenmaal zelfgemaakte pesto heb gemaakt wil je toch niets anders meer! En hoeveel werk is nou, de machine de het werk. Naar de supermarkt om een potje pesto te kopen neemt meer tijd in beslag:)

Caroline Brouwer zei

@Winny, je hebt helemaal gelijk. Ik maakte het al vaker, maar voor deze salade nam ik vaak een potje. Als ik echt pasta met pesto eet, maak ik het altijd zelf. Niet alleen de originele pesto Genovese, maar ook andere soorten.

Me, Myself and We zei

Ziet er lekker uit, maar ik ben zo geen fan van pesto... Ik ga het wel proberen! Be the way: prachtige foto's! Liefs, Me

Caroline Brouwer zei

Jammer, maar heb je wel eens zelfgemaakte geproefd? Smaakt veel lekkerder, de gekochte smaken altijd een beetje chemisch.

Jolette zei

Wat een heerlijke blog heb je!
Al lekkere salades gemaakt door hier te neuzen.
Ook de foto,s maken het de moeite waard!
Heerlijk zo,n huisfotograaf.....

Crazy Dutch Foodie zei

Hier ook vooral salades met dit warme weer; kan het niet opbrengen om achter het fornuis te gaan staan! De BBQ daarentegen weer wel ;-)

Caroline Brouwer zei

Dank je wel Jolette voor het compliment. Jouw fotoblog is ook fantastisch, ik keek mijn ogen uit en heb de link doorgestuurd naar Johan.

Anoniem zei

Zit er geweldig lekker uit! Voor hoeveel personen is dit?

Anoniem zei

De recepten zien er goed uit! En ook mooi met de foto's. Ik kan niet wachten om sommige recepten te proberen. :)