donderdag 4 juli 2013

Ricotta pannenkoekjes met bacon & ahornsiroop


Ingrediënten:
- 4 eieren, gesplitst
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 100 ml melk
- 250 g ricotta
- 25 g boter, gesmolten

Bereiden:
1. Doe de bloem, de bakpoeder en een mespunt zout in een grote kom en roer door elkaar. Voeg de melk, eidooiers, ricotta en de gesmolten boter toe en klop met de mixer tot een dik beslag.
2. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
3. Doe in een koekenpan een klontje boter en schep er wat beslag in. Bak op laag vuur tot er belletjes zichtbaar worden. Sprenkel er wat rietsuiker over (optioneel, maar wel erg lekker) en draai het pannenkoekje om. Bak zo ook de andere pannenkoekjes en houd ze warm.
4. Serveer ze met plakjes uitgebakken bacon en ahornsiroop. Als je dat niet hebt, kun je ook gewone keukenstroop gebruiken.

Bron: "Elle Eten", nr.3 2013

Ik had nog een bakje ricotta in de koelkast staan dat nodig op moest. Toen kwam de Elle Eten binnen en stonden er toevallig allerlei recepten in om je ricotta te gebruiken, o.a. deze ontzettend lekkere en luchtige pannenkoekjes. Lekker bij het ontbijt of de lunch. Ik haalde ongeveer 10 pannenkoekjes uit dit beslag.

4 opmerkingen:

Judith zei

Lekker! Ik denk gelijk aan m'n voorraad ahorn siroop... ga ze snel maken!

ymme zei

Ze zien er heerlijk uit
Groetjes

Yves van Gelre zei

Zo te zien gebakken met kookringen, dus heb ik dat ook gedaan. 3 x 12 diameter in de koekenpan en inderdaad krijg je prachtige 'dikkertjes'. Van de dubbele hoeveelheid dan aangegeven kon ik 12 machtige jongens bakken. Echt heerlijk van smaak en een mooie fluffy structuur. Een pannenkoek deluxe specialemente superiore zogezegd, boordevol smaak en mijn inziens nog lekkerder dan die Amerikaanse broeders. Thanks Caroline!

Caroline Brouwer zei

@Yves, ik bak ze inderdaad in kookringen. Ze moeten er een beetje mooi uitzien voor de foto! ;-) Blij dat je ze lekker vond. Ik moet ze ook snel weer eens maken! Die met citroen-maanzaad zijn ook erg lekker!
groeten, Caroline