- 140 g amandelen, gemalen
- 140 g zachte roomboter
- 140 g lichtbruine basterdsuiker
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram frambozen
- 2 eetlepels amandelsnippers
- poedersuiker
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C en vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en leg bakpapier op de bodem. Doe de gemalen amandelen, boter, suiker, bakmeel, eieren en vanille-extract in de keukenmachine en laat alles goed mengen.
2. Doe de helft van het deeg in de vorm en verdeel de frambozen erover. Verdeel de rest van het deeg erover. Strooi er amandelschaafsel op en zet de cake in de oven en bak 50 minuten tot de cake bruin is. Laat de cake afkoelen en verwijder de vorm. Bestrooi voor het serveren de cake met poedersuiker.
Bron: 'BBC Good Food'.
Van mijn Engelse collega Caroline hoorde ik dat Bakewell een plaatsje in Engeland is, waar deze taart vandaan komt.
De Bakewell tart is een speciaal soort gebak met amandelen en met jam ertussen, bestrooid met poedersuiker. I.p.v. jam is bij dit recept fruit gebruikt.
7 opmerkingen:
Ziet er heerlijk uit & de frambozen zijn niet eens naar de bodem gezonken!!!
Nou ja, dat is toevallig :-). Ik had dit recept ook al uitgeprint liggen. Ga hem zo maken.
Deze taart was zo lekker! Het lijkt net of er een beetje amandelspijs door zit.
Hoi Caroline,
Nog frambozen gekocht, nu ze nog vers in de winkel te koop zijn. De taart zag er prima uit en rook heerlijk. Ik heb hem goed verpakt en in de diepvries gedaan. Ik heb hem dus nog niet zelf gegeten. Wanneer hij aangesneden wordt, laat ik je weten hoe de reacties zijn.
Groetjes Sylvia
Heerlijke taart
Makkelijk te maken
Ik heb bevroren zomer fruit gebruikt, ook lekker
Deze is zó lekker, had eigenlijk ook in mijn top tien gemoeten, maar ja er konden er maar 10 in!
Ik ga deze cake zo maken, lijkt me echt super lekker!
Complimenten voor deze blog/website! Hij behoort tot mijn favoriete kookwebsites! Heb al een paar recepten gemaakt: de frambozen cheesecake brownies en de chunky, chewy blondies, beiden waren heerlijk! En heb een hele lijst gemaakt met recepten die ik nog wil gaan maken, ha ha!
Maar nu eerst de bakewell cake!
Groetjes van Judith
Een reactie posten