woensdag 11 augustus 2010

Pan bagnat

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en peper
- 4 kleine stokbroodjes
- 8-12 slablaadjes
- 2 rijpe tomaten, in dunne plakjes
- 1 kleine rode ui, in dunne plakjes
- 1 blikje tonijn à 400 g
- 100 g zwarte olijven zonder pit
- 50 g ansjovis, uitgelekt
- citroensap

Bereiden:
1. Kook de eieren in ca 7 min. hard, laat ze onder de koude kraan schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes.
2. Klop de olijfolie, knoflook, zout en peper door elkaar. Snijd de stokbroodjes open en bestrijk ze aan de binnenkant met de olie.
3. Beleg de onderste helften van het broodjes met slablaadjes en verdeel de tomaat en ui hierover. Verdeel de tonijn over de uienringen en beleg met de plakjes ei en de olijven. Bestrooi met zout en peper en verdeel de ansjovis erover.
4. Roer een scheutjes citroensap door de resterende knoflookolie en besprenkel hoermee het beleg van de broodjes.
5. Dek de broodjes af met de bovenste helften en verpak ze strak in huishoudfolie. Leg ze ca 2 uur in de koelkast alvorens ze te serveren, zodat de smaken goed aan elkaar kunnen wennen.

Dit broodje roept bij ons herinneringen op aan vroegere vakanties in Cannes. Als wij dan een dagje naar het strand gingen, kochten wij tussen de middag zo'n pan bagnat, druipend van de olijfolie, héérlijk! Het is een speciaal broodje dat met de lunch gegeten wordt in de omgeving van Nice en het is gebaseerd op de 'salade niçoise'.

2 opmerkingen:

Amber zei

Oh dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik krijg er honger van! :D

Anoniem zei

Heerlijk broodje :)Echt een aanrader voor de lunch als je van vis houdt!