donderdag 19 augustus 2010

Tomaten & pestotaart

Ingrediënten:
- 275 g vers bladerdeeg (uit de koeling bij AH)
- 250 g cherrytomaatjes aan de tak
- 4 el mascarpone
- 2 el pesto
- zout/peper
- olijfolie extra vergine
- 1 tl gedroogde oregano
- handvol verse basilicumblaadjes

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en spreid het bladerdeeg erover uit. Sla de randen ca 1 cm terug en prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg
2. Meng de mascarpone met de pesto en verdeel dit over het bladerdeeg. Snijd de tomaatjes door de helft en verdeel ze over de mascarpone.
3. Bestrooi met een beetje zout en peper en strooi de oregano erover. Druppel nog wat olijfolie over de tomaatjes.
3. Zet het bakblik in de oven en bak 15 - 20 minuten. Haal uit de oven en verdeel er wat gescheurde basicumbladjes over en serveer.

Bron: 'BBC Good Food' en een beetje aangepast door mijzelf.

Dit heerlijke recept met z'n tweeën als hoofdgerecht gegeten. Ik heb bladerdeeg uit de koeling van AH genomen (erg handig en makkelijk) en kant en klare pesto in een bakje ook van AH.
Je kunt natuurlijk ook grotere tomaten nemen en deze in plakjes snijden. De taart is erg snel gemaakt en ontzettend lekker!

2 opmerkingen:

Stijn zei

Hmm, dit moet gewoon overheerlijk zijn! Bedankt voor het recept!

sarah zei

Mmmmm, op deze warme dag genoten we van de lekkere taart met sla erbij.