- 2 sjalotjes
- 75 g roomboter
- 1½ dl marsala
- 4 dl runderfond
- verse rozemarijn
- ¼ liter slagroom
- zout/peper
- 4 tournedos (120 g/ stuk)
Voorbereiding:
Snipper de sjalotjes. Smelt 10 g boter in een steelpan en laat de sjalotjes zachtjes glazig worden. Voeg de marsala, de fond en 1 toefje rozemarijn toe en laat de vloeistof tot ca. de helft inkoken. Zeef het vocht, roer de slagroom erdoor en laat het geheel opnieuw iets inkoken tot sausdikte (ook weer ongeveer de helft). Het is mogelijk om de saus iets te binden met allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Haal de tournedos 2 uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de saus. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tournedos op een hoog vuur 1-3 minuten per kant (afhankelijk van de gewenste gaarheid). Bestrooi het vlees met zout en peper, leg het op voorverwarmde borden en schep de saus erop en eromheen. Garneer met toefjes rozemarijn. (ben ik vergeten)
Lekker met peultjes en aardappeltjes uit de oven.
Bron: 'Lekker en feestelijk'.
Een heerlijke saus voor op een goede biefstuk. De saus is helemaal van tevoren te bereiden en voor gebruik alleen maar even opwarmen.
1 opmerking:
Heerlijk, he die Marsalasaus. Ben nu zelf bezig met perziken in Marsala van Delia. Marsala is fantastisch.
Een reactie posten