- 1 grote ui, grof gehakt
- olijfolie
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
- 1 liter groentebouillon van blokjes
- 1 broccoli van ongeveer 300 gram, grof gesneden
- 100 g roquefort of Stilton, verkruimeld
Bereiden:
1. Bak de ui in een el olijfolie in een grote pan tot de ui zacht is, ongeveer 5 min. Voeg de aardappel en de groentebouillon toe en kook alles ongeveer 10 minuten tot de aardappel zacht is.
3. Voeg de broccoli toe en kook nog 3-4 minuten, tot de broccoli gaar is, maar nog mooi groen. Voeg de helft van de kaas toe en pureer de soep in de blender. Voeg zout (pas op de roquefort is ook al zout) en peper naar smaak toe en serveer de soep met de rest van de verkruimelde roquefort.
Bron : "BBC Good Food".
Een lekker soepje en nog gezond ook!
4 opmerkingen:
I am not that fond of broccoli, but this combination with the roquefort sounds really good. Can't wait to try it out!!
I made this soup on the weekend, and Geoff and I enjoyed it so much that I made it again last night!
Deze soep is heerlijk! Hij staat vandaag voor de tweede keer bij ons op het menu. De courgettesoep met griekse yoghurt viel ook goed in de smaak!!
Heerlijk soepje!!
Een reactie posten