maandag 7 februari 2011

Mango yoghurt muffins


Ingrediënten:
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur
- 150 g patentbloem
- 110 g kristalsuiker
- 1  Nature's Pride mango, in blokjes (200 g vruchtvlees)
- 100 g yoghurt
- 2 eieren
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- snuf zout

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C en doe 12 papierenvormpjes in een muffinvorm.
2. Klop de boter, zout en suiker licht en romig.
3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed tussendoor
4. Zeef de bloem, bakpoeder en de baking soda en meng door het botermengsel. Voeg de yoghurt toe en meng goed.
5. Voeg 2/3 deel van de mangoblokjes toe en meng ze door het deeg.
6. Verdeel het deeg in de muffinvorm en verdeel de rest van de mango erover.
7. Bak de muffins 25 minuten in de oven tot ze bruin zijn. Laat afkoelen.

Bron: " Nasi Lemak Lover."


Ik vind dit meer een mangocakeje dan een muffin. Heel lekker van smaak en heerlijk luchtig!

7 opmerkingen:

Aan tafel met Tanja zei

Leuk al die recepten met mango!

Anoniem zei

Vind mango's heerlijk dus zeker dit recept!

Laura's Bakery zei

hmmm dat klinkt erg lekker!!

De Ruijsbroekjes zei

oh wat goed, zit die mango in een blikje ?

Caroline Brouwer zei

Hallo Elise,
Ik heb verse mango's gebruikt. Maar ongetwijfeld kun je ook uit blik gebruiken.
gr. Caroline

Siesie zei

Hallo Caroline,

het ziet er heerlijk uit. Ik neem aan dat je ook ander fruit kunt nemen? B.v. perzik, aardbeien, meloen? Lijkt mij heerlijk in de zomer als wij zoveel soorten fruit hebben.
Groeten,
Siesie

Caroline Brouwer zei

Hallo Sieie,
Lijkt me dat dat moet kunnen, als het maar niet te vochtig is.
groeten, Caroline