donderdag 3 februari 2011

Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot


Ingrediënten:
- 1 pakje diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 1 flespompoen, ca 1 kilo
- zout en versgemalen peper
- 4 kleine rode uien
- 1 el rozemarijn, fijngehakt
- 2 el olijfolie extra vierge
- 100 g walnoten
- 150 g verse geitenkaas

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pakjes bladerdeeg naast elkaar en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt. (Je kunt ook een rol bladerdeeg nemen uit de koeling)
2. Schil de pompoen en verwijder de zaden en snijd in grove stukken. Breng de pompoen in een pan met water en zout ( pompoen moet net onder staan) aan de kook. Kook de pompoen 10 - 12 minuten, giet af en laat goed uitlekken. Stamp de pompoen grof en voeg naar smaak zout en flink peper toe.
3.Verdeel de pompoenpuree gelijk matig over het deeg, laat de randen vrij en bak de taart 10 minuten in de oven.
4. Intussen de uien pellen en halveren en in heel dunne plakjes snijden. Schep de ui in een kom en doe de rozemarijn, de olijfolie en de walnoten erbij. Roer goed door elkaar.
5. Haal de taart uit de oven en verdeel het uimengsel en de verkruimelde geitenkaas erover. Bak de taart nog 20 - 25 minuten in de oven.

Bron: "Delicious" februari 2011.

Héérlijke taart. Ik heb de taart met een rol bladerdeeg uit de koeling gemaakt. 4 rode uien vond ik erg veel, maar dat zal wel afhangen van de grootte van je uien. Ik had 200 g geitenkaas en dat heb ik er helemaal overheen gedaan. Super lekker was het, gaan we zeker vaker maken!

9 opmerkingen:

Pluis zei

Lijkt me heerlijk!

Gerry zei

Gek hè? Ik heb zelf ook de Delicious maar deze taart is me helemaal niet opgevallen. 'K moet 'm toch maar nog eens beter bekijken. Geitenkaas en pompoen passen inderdaad erg goed bij elkaar. Alleen houdt het grootste deel van mijn gezin van geen van beide.

Photo-copy zei

Lijkt me lekker!

Caroline Brouwer zei

Hallo Gerry,
Grappig, dat iedereen zijn eigen voorkeurrecepten uit de bladen haalt. Jammer dat je huisgenoten geen pompoen en geitenkaas lusten, want deze taart is erg lekker!

Judith zei

We hebben hem net op, was erg lekker! Mijn man houdt niet van walnoten, en wil er graag wat vlees mij, dus heb de helft met rauwe ham gedaan. Smaakte ook goed!

Anoniem zei

In een ovenschaal gemaakt ( incl. Blind bakken). Heerlijk! Ook mijn gezin houdt niet van pompoen en geitenkaas maar ik wel! Hoe doen jullie dat? Gr. Trea

Caroline Brouwer zei

@Tea, mijn kinderen zijn het huis uit en mijn man en ik zijn allebei gek op geitenkaas!

Anoniem zei

Zalig! En vooral ook erg snel. 40 minuten van begin tot uit de oven halen en nog tijd om tussendoor iets te doen. Thnx!

Anoniem zei

Had,ik zie veel kaas en slagroom,dan barsten die recepten toch van de calorieen ?