dinsdag 22 maart 2011

Granola met cranberries & pecannoten


Ingrediënten:
- 300 g havermout
- 3 el gebroken lijnzaad
- 175 g pecannoten, grof gehakt
- 100 g zonnebloempitten
- 1 tl kaneel
- ½ tl kardemon
- 60 g olijfolie
- 1 eiwit
- ½ tl zout
- 180 g ahornsiroop
-  ca. 60 g cranberries

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175' C.
2.. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, zonnebloempitten, kaneel en kardemon.
3.  Klop het eiwit schuimig met het zout en voeg daarna de olijfolie en de ahornsiroop toe en meng alles goed.
4.  Meng de natte met de droge ingrediënten.
5.  Spreid de massa uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat  en bak de granola 20 - 25 minuten in de oven. Schep de granola tussendoor een keer om. (pas op de pecannoten verbranden snel).
6. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen, doe daarna pas de cranberries er door. Bewaar de granola in een afgesloten pot.

Bron: "The parsley thief".

Er gaat niets boven een eigengemaakte granola, daar kan geen kant en klare uit de winkel tegen op! Deze granola is erg lekker met yoghurt, kwark of melk. Maar een handje zo uit de pot is ook niet te versmaden. Bescherm jezelf en zet de pot niet in het zicht ;-)  I.p.v. cranberries kun je er elk ander gedroogd fruit door doen, bv rozijnen, gedroogde kersen etc. Ook met de noten kun je natuurlijk variëren .

2 opmerkingen:

Simones Kitchen zei

Dat ziet er echt lekker uit... Hoe lang kun je dit goed houden? Ik zat toevallig vanmorgen te denken dat ik ook maar eens zelfgemaakte granola moet gaan gebruiken ipv die pakken die het nooit helemaal zijn.

Caroline Brouwer zei

Ik vermoed dat je dit toch wel minstens 4 weken kan bewaren. Ik heb al eens eerder zelf granola gemaakt (staat ook op mijn blog), maar bij ons in huis is het erg snel op, omdat het zo lekker is ;-)