woensdag 1 juni 2011

Nutella - kaneelcake


Ingrediënten:
- 175 g zachte roomboter
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 4 el melk
- 4 grote el nutella
- 50 g hazelnoten, grof gehakt

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160' C. Vet een ronde springvorm van 20 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Doe de boter, suiker, eieren, bloem, bakpoeder, kaneel en melk in een grote kom en meng alles tot het ligt en romig is. (ik heb het even met de handmixer gedaan).
3. Doe driekwart van het deeg in de vorm en maak het glad.  Maak de nutella heel even op een lage stand zacht in de magnetron.Verdeel de nutella op het deeg in de vorm  en ga met een mes door het beslag, zodat je een marmer effect krijgt. Doe de rest van het deeg erover, zorg dat de nutella goed bedekt is, anders brandt het aan.
4. Verdeel de hazelnoten er over en zet de vorm in de oven. Bak de cake 40 - 50 minuten of totdat de cake gerezen is, mooi bruin is en een satéprikker er droog en schoon uitkomt.  Bedek de cake met aluminiumfolie als hij nog niet gaar is, maar te bruin wordt.
5. Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan de vorm en laat helemaal afkoelen.

Bron: Good Food 201 Perfect cakes en bakes.

Erg lekkere cake. Maak de nutella inderdaad een beetje zacht. In het oorspronkelijke recept stond dat je er 4 el nutella op moest leggen. Maar dan zakt de nutella naar de bodem. Vandaar dat ik de nutella eerst een beetje opgewarmd heb in de magnetron en goed bedekt heb met het overige deeg.
De cake was een groot succes, iedereen vond hem héérlijk!

13 opmerkingen:

Joli Gâteau zei

Mmm die ziet er inderdaad heerlijk uit! Zou het ook met gewone choco kunnen? Heb namelijk geen nutella in huis :)

Caroline Brouwer zei

Je bedoelt gewone chocoladepasta? Natuurlijk kan dat.
groeten, Caroline

Es zei

Ook al weer zo lekker! Ik weet dat een aantal maanden geleden er een 'wedstrijd' was onder bloggers om te koken met Nutella. Daar waren ook een paar over heerlijke recepten bij!

Anoniem zei

Deze cake was echt heel lekker. Ik zoek snel een excuus om hem zelf een keer te maken!

gr, Marlous

Anoniem zei

Lijkt me ook heel lekker!!! die wil ik echt eens uitproberen. Nutella is mijn favoriete choco :)
Ik vraag me af of je hier een deel van de bloem kan vervangen door gemalen hazelnoten :)? Want ik heb nog een potje dat ik wil opgebruiken :). Of zou hij dan te zwaar worden?
groetjes
Isabel (zus Marian)

Caroline Brouwer zei

Hallo Isabel,
Ik denk dat dat wel kan. Het is natuurlijk gewoon een kwestie van uitproberen.
groeten, Caroline

Anoniem zei

Hoi Caroline, bedankt voor je antwoorden! Ik heb hem vanavond geprobeerd! Ik heb het recept vermeerderd met 1/4, en dan 150 gram gemalen hazelnoten genomen en de rest dan zelfrijzende bloem. Ik heb er ook nog wat cacao aan toegevoegd ipv kaneel en dan streepjes gesmolten chocolade boven op de hazelnoten! Hij is héél lekker, bedankt voor het leuke recept!

groetjes
Isabel

Caroline Brouwer zei

@Isabel,
Leuk dat je laat weten dat je de taart gemaakt hebt. En fijn dat hij goed gelukt is en lekker is geworden.
groetjes, Caroline

Saskia zei

Deze cake ga ik maken om te trakteren voor m'n verjaardag op het werk. Al die chocoladefreaks hier zullen hem vast heerlijk vinden :).

Martine zei

Ik heb hem gemaakt en vond hem erg lekker!

Anoniem zei

Vandaag deze cake gebakken. Bij mij was de nutella wat naar de bodem gezakt. Misschien moet ik de volgende keer de nutella nog wat zachter later worden in de magnetron. Lekker die nutella smaak erbij!

groetjes sylvia

Anoniem zei

Gek op Nutella dus deze cake ga ik zeker maken.
Ik heb geen springvorm van 20 cm, wel van 18 cm en 22 cm. Welke zou ik het beste kunnen gebruiken?

Caroline Brouwer zei

Ik denk dat je ze allebei wel kunt gebruiken. Bij die van 18 zal de cake wat hoger worden en bij die van 22 wat lager. Succes met bakken.