vrijdag 18 mei 2012

Penne all' Amatriciana


Ingrediënten:
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 100 g pancetta, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 grote tak rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 tl chilivlokken (of meer naar smaak)
- 125 ml rode wijn
- 300 g kleine tomaatjes, in vieren gesneden
- 300 g penne
- handvol basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
- 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiden:
1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de pancetta tot ze goudbruin van kleur is. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en chilivlokken toe en bak zachtjes onder af en toe roeren tot het bruin begint te worden. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe (ik nam romatomaatjes) en bak zachtjes, zonder deksel, tot ze zacht zijn en het op een saus begint te lijken.
3. Terwijl de saus op het vuur staat kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de penne af en voeg ze toe aan de saus. Voeg de basilicum toe en bedruppel met nog wat olijfolie.
4. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat versgerapste Parmezaanse kaas over.

Bron: BBC Good Food.

Als ik hier in huis vraag: "wat zullen we eten"? Krijg ik meestal als antwoord: "doe maar pasta!" Nou houd ik zelf ook van een lekker pastagerecht. Ik houd het meest van de simpele pasta's met weinig ingrediënten, maar dan wel goede. Ik gebruik altijd verse Parmezaanse kaas, die ik zelf rasp en nooit uit een zakje van de supermarkt. Pancetta ipv ontbijtspek maakt ook een groot verschil. En natuurlijk gebruik ik ook verse kruiden (momenteel staan ze heerlijk in de tuin). Dit is weer zo'n lekkere, simpele pasta.

7 opmerkingen:

Dutchful Thinking zei

Dat ziet er bijzonder smakelijk uit! Ik vervang de Pancetta meestal met ontbijtspek moet ik bekennen. Misschien toch maar eens naar je wijze raad luisteren :)
Groetjes, Linda

Anoniem zei

MMmmmm, lekker! Ik gebruik zelf ook liever verse kruiden en kaas. Heb inmiddels weer verse basilicum, oregano, salie, munt en rozemarijn op balkon staan.

Liefs, Wilma.

Caroline Brouwer zei

Hoi Wilma,
Ik heb ook een hele rits kruiden gekocht. Scheelt veel geld. Bij de Ah betaal je zoveel voor een klein bakje en soms heb je maar erg weinig nodig, zoals in dit recept één takje rozemarijn.
groetjes, Caroline

Levine zei

Opgeslagen, binnenkort maken :-)

Johanna zei

Lekker, Na een dag van klussen is dit een smakelijke en voedzame
afsluiting. Bedankt voor het recept. Groeten Johanna

Unknown zei

Ik heb ook een kruidentuintje, en nu heb ik ook handige molentjes om kruiden in te vriezen. Altijd vers. En de bloemen van de bieslook, zo mooi.

gereon de leeuw zei

Daar kun je me voor wakker maken caroline, de penne van Amatrice. Of ook soms bucatini all'Amatriciana.

Buona Serata