woensdag 31 augustus 2011

Couscous met kip, gekarameliseerde ui en kikkererwten


Voor de bouillon:
- ½  liter kippenbouillon
- 1 bilologische kip of 4 kippendijen
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl verse peper
- zout, naar smaak
- 10 saffraandraadjes
- handje gehakte bladpeterselie
- handje gehakte koriander

Voor de gekarameliseerde ui:
- 3 witte uien, in ringen gesneden
- 100 g gewassen en gewelde rozijnen
- 1 el boter
- ½ tl kaneel
- 4 el honing


Bereiden:
1. Snijd de kip in stukken (ik heb kippendijen gebruikt) en smeer in met kurkuma, gember, peper en zout. Bak de kip ongeveer 10 minuten in de olijfolie en zonnebloemolie. Bak de gesnipperde uit mee en voeg de saffraan toe. Giet de ½ liter kippenbouillon op de kip en laat op middelhoog vuur 20 minuten koken. Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng opsmaak met zout.
2. Maak intussen de gekarameliseerde uien: smelt een eetlepel boter in een koeknpan en bak de uiringen tot ze zacht en glazig zijn. Voeg kaneel, rozijnen en honing toe. Laat dit zachtjes 10 minuten sudderen en roer af en toe door.
3. Serveer de kip met couscous waar je de kikkererwten doormengt. Serveer de gekaremliseerde uien erbij en evtueel nog wat bouillon erbij. Bestrooi met de gehakte platte peterselie en het korianderblad.

Bron: dit recept stond in "Le Magazine" blaadje van V&D en komt uit het boek: "Kookkaravaan" van Yassine Nassir & Marcel van Sifhout.

Wij houden erg van de Arabische keuken en toen ik dit recept in het V&D blaadje zag staan, heb ik het meteen gemaakt. Het is een lekker recept en niet al teveel werk. De gekarameliseerde uien kun je van tevoren maken. Ik denk dat het trouwens ook erg lekker smaakt bij een ander stukje vlees, bv. varkenshaas of een karbonade.

maandag 29 augustus 2011

Kersencake met een vleugje kaneel


Ingrediënten:
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl kaneel
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 4 el melk
- 85 g roomboter, gesmolten
- 350 g kersen, ontpit
- poedersuiker om te bestrooien

Voor de bovenlaag:
- 25 g bloem
- ¼ tl kaneel
- 25 g lichtbruine basterdsuiker
- 25 g roomboter, op kamertemperatuur in stukjes

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C (boven- en onderwarmte). Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Doe de bloem, kaneel en de suiker in een kom. Maak een holletje en voeg het ei, de melk en de gesmolten roomboter toe. Meng en roer tot een dik mengsel. Doe in de vorm en verdeel de kersen erover, druk ze een beetje aan.
3. Doe alle ingrediënten voor de bovenlaag in een kom. Wrijf de boter erdoor en maak een crumble. Verdeel dit over de kersen.
4. Bak de taart 35 - 40 minuten in de oven of tot een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat afkoelen in het blik en als de cake handwarm is zet je de taart op een rooster om verder af te koelen. Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.

Bron: "Good Food, perfect cakes and bakes" en "BBC Good Food".

Op de valreep nog een lekkere cake met de laatste kersen van deze zomer. Deze keer geen foto van een aangesneden cake, omdat ik hem voor mijn dochter gebakken heb.  Ik heb er wel van geproefd en de cake was heerlijk! Deze cake lijkt mij trouwens ook lekker met appels. Je keuken ruikt echt lekker naar de kaneel als deze cake in de oven staat.

zaterdag 27 augustus 2011

Vietnamese slapakketjes


Mijn bijdrage aan het Foodblogevent augustus 2011, georganiseerd door: Robin van "Aziatische ingrediënten".

Ingrediënten:
- 2 tl witte rijstazijn
- 2 tl suiker
- ½ tl zeezout
- een winterpeen, julienne gesneden
- ¼ komkommer
- 60 g  glasnoedels van mungbonen
- de bladeren van 4 kropjes little gem sla
- 6 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- een handvol taugé
- een bos verse koriander
- een bosje munt
- een bosje verse Thaise basilicum (niet de zoete)

Voor de dipsaus:
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 rode Spaanse pepers, zonder zaad en in ringetjes gesneden
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 limoen, alleen het sap
- 4 el Thaise vissaus of Vietnamese

Bereiden:
1. Meng de azijn, suiker en het  zout in een grote kom, voeg 250 ml water toe en doe de wortelsliertjes erbij, roer goed door en laat minstens 30 minuten, maar liever 24 uur staan. Laat het daarna uitlekken.
2. Snijd de komkommer in de lengte door en snijd met een scherp mes diagonaal in halve maantjes.
3. Laat de noedels in een grote pan met water 2 minuten koken, maak ze los met een vork en giet af. Bewaar de noedels in een kom met ijskoud water en ijsblokjes. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
4. Maak de dipsaus: wrijf in een vijzel de knoflook, suiker en 1 Spaanse peper tot een pasta. Roer het limoensap, de vissaus en 4 el water erdoorheen .Voeg de resterende Spaanse peper toe en zet apart in een kommetje.
5. Doe alle ingrediënten in aparte schaaltjes, ook de kruiden.  Maak de slabladeren los en rangschik ze op een bord. Laat de noedels uitlekken en serveer ze apart in een schaaltje.
6. Neem een slablad, leg er ingrediënten naar keuze op, rol of vouw het op en doop het in de dipsaus en eet het op.

In Vietnam serveert men bij elke maaltijd een doe-het-zelfsalade, het is een inheems gebruik. Je pakt een slablad en je kunt naar eigen keuze erop doen wat je lekker vindt. Vouw of rol het slablad tot een pakketje en doop in de pikante saus. Het leuke van dit recept is dat je naar eigen smaak kunt variëren.

donderdag 25 augustus 2011

Salade van gerookte kipfilet en avocado met mosterd-honing dresssing


Dit is mijn inzending voor het Foodblogevent voor augustus 2012, dat gehost wordt door Nina en Elise van het blog "Chicks love Food".

Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 zak gemengde sla
- trostomaatjes
- 6 plakjes ontspijtspek, uitgebakken
- 1 avocado, in plakjes
- 1 gerookte kipfilet, in plakjes
- 2 el pijnboompitten, geroosterd

Voor de dressing:
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 tl mosterd
- t tl honing

Bereiden:
1. Verdeel de sla over twee borden en leg de plakjes kipfilet en de avocado erop. Verdeel er een paar in tweeën gesneden trostomaatjes over en de in stukken gescheurde ontbijtspek.
2. Maak de mosterd-honingdressing en verdeel deze erover. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.

Deze salade kent iedereen denk ik wel. Smaakt altijd lekker; als  lunch of als maaltijd met wat stokbrood erbij geserveerd.

dinsdag 23 augustus 2011

Hatays künefe (Turks dessert)


Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 100 g boter
- 500 g kataifideeg
- 4 el fijne semolina
- 1 bol buffelmozzarella
- 200 g kaymak
- 2 dl sinaasappelsap
- 200 g suiker
- 100 g pistachenootjes, ongezouten

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200'C. Verwarm de helft van de slagroom met 125 ml water en smelt de boter erin. Pluk het kataifideeg goed los en leg het in een ruime kom. Schenk het lauwe slagroom-botermengsel erover, meng het er goed door en laat het intrekken. Verwarm de rest van de slagroom met 125 ml water en de semolina, breng al roerend aan de kook en laat dik worden. Laat het mengsel afkoelen,
2. Pluk de mozzarella uit elkaar en meng de stukjes met het semolinamengselen en de kaymak.
Beboter een ronde vorm van ca 24 cm doorsnede met een lage opstaande rand. Verdeel de helft van het kataifideeg in een gelijkmatige laag over de bodem en druk goed aan. Verdeel het kaasmengsel erover en eindig met de rest van het kataifadeeg.
3. Bak de künefe in het midden van de oven in ca.40 minuten goudbruin en gaar.
4. Kook het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur tot een dikke siroop. Maal de pistachenootjes fijn in de keukenmachine . Schenk de afgekoelde siroop over de warme künefe, bestrooi met de fijngemalen pistache en serveer direct,  in vierkante stukken gesneden. Schenk er sterke Turkse thee bij

Bron: "Bismilla Arabia" van Nadia Zerouali en Merijn Tol.

Dit is een apart Turks dessert, dat je warm moet serveren. De volgende keer maak ik iets meer van de suikersiroop, zodat die goed overal verdeeld is. En ik moet ook een grotere vorm gebruiken, zodat het geheel wat platter wordt. Ik ga het binnenkort weer maken en ik hoop dat het dan beter wordt. Als iemand nog tips voor mij heeft...?  Kataifideeg en kaymak koop je in de Turkse winkel.
Künefe is een specialiteit van Antakaya, in het uiterste zuiden van Turkije, waar de sfeer Arabisch is. Het is ook een van de populairste desserts in Jordanië, vooral bij de Palestijnse gemeenschap. Het is ook geliefd in Libanon, waar sommige mensen het als ontbijt eten tussen twee plakken sesambrood. Elke streek gebruikt zijn eigen witte kaas, waarvoor mozzarella de beste vervanger is.  Künefe wordt ook wel gemaakt met gehakte noten, maar het is de kaasvulling die künefe zo bijzonder en verrukkelijk maakt.

zondag 21 augustus 2011

Gebakken geitenkaasjes


Ingrediënten:
-12 ronde geitenkaasjes van 4 cm doorsnede (bv.president)
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 1el honing
- 1 takje rozemarijn

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Steek uit elk plakje bladerdeeg twee rondjes van 7 à 8 cm (met een glas bv.). Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen van de deegcirkels met losgeklopte eidooier.
3. Leg de plakjes geitenkaas op de deegcirkels en vouw de randen van het deeg om de geitenkaas, precies tot de bovenkant van de kaas. Knijp het deeg op enkele plaatsen bij elkaar. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei en leg de verpakte kaasjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de kaas heel dun met honing en leg op elk kaasje een toefje rozemarijn.
4. Bak de verpakte kaasjes 20 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is en de kaas zacht is.

Bron: "Bakken zoet en hartig", Tip culinair.



Lekker  hapje voor bij de borrel. Je kunt het warm of koud serveren. Ik druppel er vlak voor het serveren nog wat honing over. Gebruik je grotere kaasjes, dan moet je de doorsnede van het bladerdeeg vanzelfsprekend ook aan passen.

vrijdag 19 augustus 2011

Quinoasalade met abrikozen en pistachenootjes


Ingrediënten:
- 250g quinoa
- 250 g gedroogde abrikozen, in stukken gesneden
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 50 g pistachenootjes, grof gehakt
- 60 g gele rozijnen
- 60 g krenten,
-  2 el gehakte munt
- 30 g  gehakte koriander
- zout en versgemalen zwarte peper

Voor de dressing:
-  rasp van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1/4 tl kaneel
- 60 ml rijstazijn
- sap van 1 sinaasappel
- 2 el sesamolie

Bereiden:
1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe in een schaal  en maak de korrels los met een vork.
2. Week de krenten 10 minuten in water en laat ze daarna uitlekken en dep ze droog.
3. Voeg de abrikozen, amandelen, pistachenootjes, rozijnen, krenten, gehakte munt en koriander toe en meng met de quinoa.
4. Meng in een kom het citroensap, de citroenrasp, olijfolie, kaneel, rijstazijn, sinaasappelsap en de sesamolie.
5. Meng de dressing goed door de quinoasalade. Breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer.

Bron; "Cook and be merry"

Een héérlijke gezonde salade. De nootachtige smaak van de quinoa combineert erg goed met het gedroogde fruit. De amandelen en de pistachenootjes heb ik geroosterd om ze meer smaak te geven. Deze salade lijkt op de quinoasalade die ik eerder maakte en die ook erg lekker was

woensdag 17 augustus 2011

Crème caramel


Ingrediënten:
- 3,5, dl volle melk
- 3 eieren
- 70 g suiker
- ½ vanillestokje, open gesneden
- boter om in te vetten

Voor de karamel:
- 100 g suiker
- 0,5 dl water

Bereiden:
1. Vet 4 ramekins in met een beetje boter. Verwarm de oven voorop 180' C.
2. Klop de eieren met de suiker licht en schuimig. Breng ondertussen de melk met het halve vanille stokje aan de kook en laat even trekken.
3.Giet de melk al roerend met een houten pollepel bij het eimengsel.
4. Zet de suiker met het water in een steelpan op middelhoog vuur op. Laat het zachtjes koken (niet roeren, je kunt alleen het pannetje af en toe heen en weer schudden)  en als het schuim wegtrekt en de suiker een mooie karamel kleur krijgt, giet je de karamel in de ingevette ramekins.
5.Giet dan het melk-eimengsel erop en zet de schaaltjes in een bakblik en vul de bak voor de helft met kokend water, zodat de bakjes voor de helft in het water staan.
6. Zet de bak 30 minuten in de oven. Controleer met een puntig mesje of de crème gaar is.
7. Laat de crème karamel helemaal afkoelen en zet in paar uur in de koelkast. Stort voor het serveren de crème op een bordje (als dat niet gaat, ga dan voorzichtig met een mes langs de zijkanten) en serveer.

Dit is echt een heel makkelijk te maken dessert. Alleen met de karamel moet je even goed opletten, blijf erbij staan. Ik had vanmorgen (dit was op een zondag)  zin om een dessert voor vanavond te maken en dacht : wat heb ik in huis? Deze ingrediënten heb je altijd in huis, (misschien geen volle melk, maar zelfs met halfvolle melk is het heerlijk), dus heb je ineens zin; dan kun je dit meteen maken. Het is zo klaar en moet alleen even koud worden in de koelkast. En het is nog ontzettend lekker ook!

zondag 14 augustus 2011

Tajine van kip met dadels


Ingrediënten:
- 6 stukken kip, poten, drumsticks, of kipkarbonades
- 4 el arachide- of zonnebloemolie
- 2 uien, geschaafd in halve ringen
- 2 tl kaneel
- 3/4 tl foelie
- ¼ tl nootmuskaat
- 1 el honing
- 250 g dadels, zonder pit
- sap van een ½-1 citroen
- snufje saffraan
- zout en peper
- 100 g blanke amandelen, geroosterd

Bereiden:
1. Verhit de olie in de tajine en braad de stukken kip een paar minuten aan tot ze goudbruin zijn.
2. Haal de kip uit de tajine en bak de uien zachtjes tot ze zoet en gaar zijn (ik doe er altijd een klontje roomboter bij).
3. Voeg de kaneel, foelie, nootmuskaat en honing toe en giet er 400 ml water bij. Breng aan de kook en voeg zout en peper toe. Doe de kip er weer bij en laat 25 minuten op laag vuur sudderen.
4. Doe de dadels, het citroensap en de saffraan erbij en laat nog 5-10 minuten sudderen. Proef of dit gerecht regelmatig en breng goed op smaak. De juiste balans tussen de verschillende smaken is erg belangrijk. Versgemalen peper is een goed tegenwicht voor de zoete smaak van het fruit en de honing.
5. Strooi de amandelen erover en serveer.


Bron: "De Joodse keuken" van Claudia Roden.

Dit gerecht kun je in een gewone braadpan maken, maar ik vond het leuk om het in de tajine te maken en te serveren. Het is een Marokkaans gerecht.  Ik heb het gerecht geserveerd met in kippenbouillon gegaarde couscous met nog wat kikkererwten erdoor.

zaterdag 13 augustus 2011

Abrikozencake


Ingrediënten:
- 8 kleine abrikozen
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 140 g poedersuiker
- ½ tl vanille extract
- de rasp van 1 citroen
- 2 eieren
- 200 g patentbloem
- 1/3 tl bakpoeder
- snufje zout
- poedersuiker om te bestrooien.

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 170'C (boven-en onderwarmte). Vet een vorm met losse bodem van 24 cm doorsnede in met boter. (Heb je niet zo'n vorm, dan kun je natuurlijk ook gewoon je springvorm gebruiken).
2. Meng de boter met de poedersuiker en mix tot het licht en romig is.
3. Meng één voor één de eieren erdoor en klop goed na ieder ei.
4. Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en meng.
5. Zeef de bloem met het bakpoeder en de snuf zout en vouw het met een spatel door het boter-eimengsel.
6. Spreid het deeg uit in de vorm en snijd de abrikozen door de helft en dan weer in kwarten en verdeel ze over het deeg.
7. Zet de vorm in de oven en bak de cake 35 minuten. Laat helemaal afkoelen en bestrooi met gezeefde poedersuiker.

Bron: "Table for two or more...."


Erg lekker taartje en zo simpel te maken. In het recept op het blog van  "Table for two or more..." heeft ze het met kersen gemaakt. Ik had zin om er abrikozen op te doen, smaakte ook erg goed. Je kunt natuurlijk ook pruimen gebruiken.

donderdag 11 augustus 2011

Hartige taart met broccoli en gele paprika


Ingrediënten:
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 500 g broccoli, in zeer kleine roosjes
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 gele parika, heel fijn gesnipperd
- 4 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 tl zachte parikapoeder
- zout
- 145 g rauwe ham, in kleine stukjes

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Vet een quichevorm in. Laat de plakjes deeg ontdooien. Beleg de vorm de plakjes deeg, druk de plakjes aan.
2. Kook intussen de broccoli in 3 minuten beetgaar. Giet ze in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot en gele paprika 4 minuten.
3. Klop de eieren los met de slagroom en paprikapoeder. Verdeel de rauwe ham, broccoli en het sjalot-paprikamengsel over de deegbodem (meng even goed oor elkaar in een schaal). Schenk het eimengsel erover. Bak de taart de eerste 10 minuten op 200' C en verlaag dan de temperatuur naar 180' C. Bak de taart daarna in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.

Bron: "Proef" het blaadje van Gall en Gall.

In het blaadje van Gall en Gall stond deze heerlijke hartige taart. Houd de taart in de gaten als hij in de oven staat en dek eventueel af met aluminiumfolie als het te hard dreigt te gaan.

dinsdag 9 augustus 2011

100 volgers!


Het is zover: ik heb 100 volgers!
Nooit verwacht toen ik voor de grap met dit blog begon dat het zover zou komen.
Ik wil al mijn volgers bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en ik hoop dat er nog heel veel volgers bij zullen komen. Ik blijf in ieder geval mijn best doen.

De foto komt van internet!

zondag 7 augustus 2011

Tonijnsashimi met avocadosalade


Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 el olijfolie
- ½ tl sesamolie
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl wasabi
- 175 g rauwe tonijnfilet, in plakjes

Voor de salade:
- 1 avocoado, in plakjes
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 volle el gescheurde verse koriander
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- sap van 1 limoen
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 tl sesamzaad, geroosterd

Bereiden:
1. Schenk de olijfolie, sesamolie, sojasaus en rijstazijn in een diep bord en klop de wasibi erdoor. Voeg de tonijn toe en bedek hem goed met de vloeistof.
2. Maak lagen van de plakken avocado, tomaatjes, koriander en lente-uitjes, besprenkel alles met limoensap (vooral de avocado tegen verkleuren) en bestrooi alles met zout en peper. Leg de tonijn erop en verdeel het sesamzaad erover.

Tip: Koop bij de visboer tonijn van sushikwaliteit!

Bron: "Spatels en Stiletto's" van Ravinder Bhogal.

Een héérlijk voorgerecht, boordevol spannende smaken en in 10 minuten te maken!

vrijdag 5 augustus 2011

Tagliatelle met rucola-gorgonzolasaus


Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 200 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
- ½ bosje basilicum, in reepjes gescheurd
- ca 75 g rucola, grof gesneden
- 400 g tagliatelle
- 1 el olijfolie
- 200 ml witte wijn
- 200 ml slagroom
- 125 g gorgonzola
- 50 g Parmezaanse kaas
- zout en versgemalen peper

Bereiden:
1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Blus af met de wijn en de slagroom en laat nog 5 min. zachtjes koken. Verbrokkel de gorgonzola in grove stukken en smelt in de saus.
2. Verwarm de tomaatjes mee in de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
3. Laat de tagliatelle uitlekken en meng hem in de pan met de saus. Voeg de basilicum en de rucola toe en meng door de pasta.
4. Serveer direct en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

Bron "Foodies" juni 2011

Lekkere pasta en snel gemaakt. Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten over gedaan.

woensdag 3 augustus 2011

Kersencake


Ingrediënten:
- 205 g patentbloem
- 2 tl bakpoeder
- ¼ tl zout
- 70 g roomboter, op kamertemperatuur
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 80 ml zonnebloemolie
- rasp van 1 limoen
- 1½ tl vanille extract
-  ca 250 g kersen, ontpit

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C onder-en bovenwarmte. Vet een vierkant bakblik van 20 cm in en beleg beide zijden met bakpapier (overhangend).
2. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout en zet apart.
3. Mix de boter met een elektrische handmixer 3 minuten tot hij zacht en romig is. Voeg de suiker toe en mix nog 2 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix goed na iedere toevoeging.
4. Meng op medium snelheid de zonnebloemolie, het vanille extract en de geraspte limoenschil erdoor. Ga met een spatel langs de zijkanten van de kom, zodat je weet dat alles goed gemengd is. Het deeg ziet er zijde-achtig uit.
5. Meng dan op de laagste snelheid de droge ingrediënten erdoor. Verdeel het deeg in de vorm en rangschik de ontpitte kersen erop (er is een heel handig apparaatje om kersen te ontpitten, werkt fantastisch).
6. Bak de kersencake 40 minuten in de oven of tot een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de cake 15 minuten afkoelen en til de cake dan aan het bakpapier uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de cake in 9 stukken en serveer.

Bron: "Baking from my home to yours" van Dorie Greenspan.

Vorig jaar had ik al de pruimencake en abrikozencake gemaakt en die waren allebei erg lekker. Nu heb ik de variatie gemaakt met kersen, ook alweer een heerlijk recept van Dorie!