woensdag 19 mei 2010

Broodje chorizo met avocado en tomaat


Ingrediënten voor twee personen:
- 100 g chorizo in plakjes (vleeswaren)
- 1 rijpe avocado
- sap van een halve citroen of limoen
- snufje gemalen komijn
- 2 broodjes of een stokbrood
- mayonaise
- 2 rijpe tomaten

Bereiden:
Leg de plakjes chorizo in een koekenpan, zonder verdere toevoeging van vet. Zet de pan op gematigd vuur. De plakjes bakken nu langzaam krokant in hun eigen vet. Schil de avocado, halveer hem en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en leg op een bord. Knijp er een half limoentje boven uit en voeg een snuf komijn en een snuf zout toe.
Prak met een vork tot een grove puree. Proef of er nog zout of citroen bij moet. Halveer het stokbrood overlangs en besmeer beide helften met mayonaise. Verdeel de avocadopuree over de onderste helft en beleg met de uitgebakken plakjes chorizo. Snijd de tomaat in plakjes en leg ze op de chorizo. Maal er royaal zwarte peper boven. Dek het af met de bovenste helft van het stokbrood. Meteen toehappen.

Bron: Janneke Vreugdenhil.

Dit broodje heb ik al dikwijls gemaakt. Makkelijk voor op een zaterdag als je geen zin hebt om te koken. Je hoeft echt geen vet toe te voegen in de pan, er komt ontzettend veel vet uit de chorizo als je deze zachtjes uitbakt. Vooral zachtjes doen, want anders verbrand het en na het bakken even uit laten lekken op keukenpapier.

1 opmerking:

Unknown zei

Dankje voor de inspiratie mam. Dit heb ik gisteravond gemaakt. Het was snel klaar en erg smakelijk!