dinsdag 11 mei 2010

Yogurtlu kebap (köfta kebabs met tomatensaus en yoghurt-knoflooksaus)


Ingrediënten:
- 500 gram lamsgehakt (rund kan ook)
- 2 sneetjes witbrood
- 1/2 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- verse platte peterselie
- 6 tomaten
- Griekse of Turkse yoghurt

Bereiden:
1. Snijd de korsten van het witte brood en houd de sneetjes een paar tellen onder de kraan en knijp uit. Voeg toe aan het gehakt samen met de komijnpoeder, de paparikapoeder, de halve gesnipperde ui, het fijngehakte teentje knoflook, 2 eetlepels verse peterselie gehakt en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed en maak hier hamburgertjes van die je iets platter maakt.
2. Maak de tomatensaus door de tomaten te ontvellen en de pitjes te verwijderen en in stukjes te snijden. Verhit 2 eetlepels olie in een pannetje en kook de tomaten een paar minuten zodat je ze zacht kunt maken met een houten lepel.
3. Meng de yoghurt met de knoflook en zout.
4. Rooster de köften in een grillpan.
5. Serveer de köften op een bord, met de tomatensaus erop en daarop weer de yoghurt en bestrooi met de platte peterselie. Serveer met rijst (op z'n Turks met kikkererwten er door).
Afiyet olsun!

Bron:"The Sultan's kitchen"van Ozcan Ozan.

1 opmerking:

nana zei

Hé Caroline..
Bedankt voor de Turkse recepten...
Ze lijken me heel smakelijk..ken het natuurlijk wel, maar had er geen recepten van..behalve van de köfte kebab.