zondag 9 mei 2010

Witte chocolade cheesecake met bosvruchten


Ingrediënten:
- 2 repen witte chocolade van 150 g
- 2 x 300 g bakjes zachte roomkaas (Philadelphia)
- 285 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
- 170 g frambozen
- 5 eetlepels frambozenjam
- 85 g Amaretti koekjes
- 200 g kleine aardbeien
- een paar bosbessen

Bereiden:
Breek de chocolade in een glazen kom, en zet deze boven een pan met kokend water om de chocolade te laten smelten. Zorg dat de bodem het water niet raakt.
Bekleed een licht ingevette cakevorm (900 g) met plasticfolie.
Klop de kaas, room en suiker, bij voorkeur met een elektrische handmixer en roer dit door de bijna afgekoelde witte chocolade tot alles goed gemengd is.
Roer 50 g frambozen met 2 eetlepels jam door elkaar. Schep de helft van het kaasmengsel in de cakevorm en lepel de frambozen met jam er in het midden op. De rest van het kaasmengsel er op schenken. Dek af met de de Amaretti koekjes. Dek de cakevorm af met plasticfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast (liever een hele nacht).
Leg 6 mooie aardbeien apart. Halveer de rest en verwarm in een pan met de rest van de jam tot ze zacht zijn. Pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine, wrijf daarna door een zeef om de zaadjes te verwijderen. Voeg wat water toe als de saus te dik is.Voor het serveren draai je de cakevorm om op een schaal en verwijder je het plasticfolie.
Versier de cake met de rest van de vruchten en bestuif met poedersuiker. Geef de aardbeiensaus er apart bij.

Bron: "BBC Goodfood".

Deze cheesecake heeft Marlous speciaal voor moederdag gemaakt. Hij ziet er niet alleen schitterend uit, maar smaakt ook nog fantastisch!

2 opmerkingen:

Karin zei

WOW!! Echt een mooi dessert en een hele mooie foto, Johan. Was het niet moeilijk om te wachten tot de foto was genomen?

Caroline Brouwer zei

Wij hebben de lens van de camera moeten aflikken na afloop! :-)