zaterdag 8 mei 2010

Roomcakejes met aardbeien

Ingrediënten:
- 150 g zachte ongezouten roomboter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 g kleine aardbeien
- 150 ml slagroom
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 4 eetlepels rode-bessengelei
- 1 eetlepel water

Bereiden:
1. Zet in een muffinbakplaat 12 papieren cakevormpjes. Doe alle ingrediënten in een kom en klop 2 minuten met de mixer tot een luchtige en romige massa. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.
2. Bak de cakejes 18 - 20 minuten in een op 180' C voorverwarmde oven tot ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. Zet ze op een rooster en laat afkoelen.
3. Snijd met een scherp mesje het midden uit elk cakeje zodat je een grote holte krijgt. Houd 6 van de kleinste aardbeien apart en snijd de rest in dunne plakjes
4. Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract tot het zachte pieken vormt. Schep een beetje in de holte van elk cakeje en druk de slagroom met de bolle kant van een lepel een beetje plat.
5. Schik de plakjes aardbeien dakpansgewijs op elk cakeje. Halveer de apart gehouden aardbeien en leg in het midden van elk cakeje een halve aardbei.
6. Verwarm de rode-bessengelei met het water in een kleine steelpan met dikke bodem tot de gelei gesmolten is en bestrijk de aardbeien ermee met behulp van een kwastje. Bewaar de cakejes op een koele plek totdat je ze serveert.

Bron: "Kleine cakejes" van Joanna Farrow.

Geen opmerkingen: