zondag 9 mei 2010

Panna cotta

Ingrediënten:
- 200 ml slagroom
- 300 ml melk
- 50 g suiker + 2 eetlepels
- 1 vanille stokje
- 4 blaadjses gelatine
- 200 gram aalbessen, aardbeien, frambozen, bramen (evt. diepvries)

Bereiden:
Voor vier personen.
1. Room, melk, suiker en vanille stokje (uitgeschraapt) op laag vuur zachtjes aan de kook brengen.
15 minuten zachtjes laten koken.
2. Inmiddels de gelatine in ruim koud water laten weken. Als het slagroommengsel een beetje afgekoeld is, de galatineblaadjes er één voor één doorroeren.
3. De vla in met koud water omgespoelde vormpjes van 150 ml inhoud gieten (later las ik dat je ze ook kunt insmeren met een neutrale olie, misschien komen de puddinkjes dan beter uit de vorm) en in koelkast op laten stijven.
4. Fruit ( ik heb bosvruchten uit de diepvries van AH gebruikt, met wat verse aarbeien) met suiker in pan doen en verwarmen, niet doorkoken. (smaakt zowel warm als koud)
5. Voor het serveren de vormpjes even in heet water dompelen en stort de panna cotta op een bordje. Garneer met de vruchtjes en een blaadje munt.

Dit is één van mijn favoriete desserts. Waar ik het recept vandaan heb, weet ik niet meer. Ik heb het al heel lang en al vaak gemaakt. Je kunt natuurlijk variëren met het fruit. Het voordeel van dit recept is, dat je alles van tevoren kunt maken, handig als je eters hebt.
Ik heb altijd moeite met de panna cotta goed uit de vormpjes te krijgen (gelukkig is het niet te zien op de foto). Volgende keer maak ik ze in een mooi glas en serveer het fruit er dan bovenop.

1 opmerking:

karima zei

Oh wat ziet dit er heerlijk uit !

Meteen uitproberen..