maandag 10 mei 2010

Italiaanse gegrilde paprikasalade

Ingrediënten:
- 4 grote rode paprika's, bij voorkeur puntpaprika's
- 2 bolletjes bufala mozzarella
- 4 handjes rucola
- handvol geroosterde pijnboompitten
- 4 el extra vierge olijfolie, van zeer goede kwaliteit
- balsamicoazijn
- zeezout en versgemalen peper

Bereiden:
1. Rooster de hele paprika's onder de grill. Rooster ze tot ze rondom zwart zijn. Leg ze in een grote pan en leg het deksel erop (de velletjes komen dan door de stoom los). Pel de paprika's zodra ze zijn afgekoeld en vang de sappen in een kommetje op. Gooi de zwarte velletjes weg.
2. Snijd de paprika's over de lengte doormidden en schraap er de zaadjes en witte kern uit. Vang zo mogelijk nog vrijkomende sappen op.
3. Maak de dressing. Klop in een kommetje 2 eetlepels van het paprikasap met een vork door de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Scheur vlak voor het opdienen de mozzarella in dikke repen en leg ze op 4 gekoelde borden. Leg op elk bord een handje rucola en 2 helften paprika. Sprenkel er de olijfolie en enkele druppels balsamicoazijn over. Bestrooi met de pijnboompitten. Strooi er zeezout en gemalen peper over. Serveer de salade.

Bron: "Salades" van Elsa Petersen.

Een heel simpele salade, maar lekker en licht als voorgerechtje bij een etentje. Gebruik goede ingrediënten. In het recept stond niet dat je geroosterde pijnboompitjes moest gebruiken, maar mij leek dat er lekker in en dat was het ook!

1 opmerking:

Anoniem zei

het ziet er echt heerlijk uit en ga het zeker een keer zelf doen. het water loopt me in de mond. :)