zaterdag 9 oktober 2010

Ahornsiroopkoekjes


Ingrediënten:
- 80 gram ahornsiroop
- 125 gram roomboter
- 110 gram bloem
- 35 gram maïzena
- 1 theelepel vanille-extract

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C.
2. Doe de boter, de ahornsiroop en het vanille-extract in een kom. Gebruik een elektrische mixer om het mengsel romig te kloppen (een paar minuten).
3. Zeef de bloem en de maïzena en schep door het botermengsel.
4. Beleg een bakplaat met bakpapier.
5. Rol kleine balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat met ongeveer 3 cm er tussen. Druk de koekjes een beetje platter met je vingertoppen of met een vork.
6. Bak de koekjes 10 - 15 minuten in de oven tot de randen bruin beginnen te kleuren. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Bron: "Yummy in my Tummy".

Deze koekjes heb ik gemaakt voor een collega, die voor veel dingen allergisch is, o.a. voor suiker. Dit recept is erg lekker, de koekjes smaken en ruiken heerlijk naar ahornsiroop. Het is een beetje lastig om er balletjes van te rollen, omdat het deeg ontzettend plakkerig is, dus doe bloem op je handen voordat je de balletjes rolt, dan gaat het een stuk beter.

1 opmerking:

Sophie zei

MMMMMMMMM,..wat kan ik méér zeggen? Overheerlijk!