woensdag 13 oktober 2010

Mini pavlova's met kastanjeroom




Ingrediënten voor de pavlova's:
- 2 eiwitten
- 150 g witte basterdsuiker
- 1 tl maïzena
- 1tl witte wijnazijn

Bereiden:
Klop de eiwitten met de handmixer stijf en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Klop totdat de eiwitten stijf en glanzend zijn. Voeg dan de azijn en maïzena toe en meng nog even goed.
Verwarm de oven voor op 120' C, teken 4 kleine cirkels van 8 à 10 cm doorsnede op een stuk bakpapier en doe de stijfgeslagen eiwitten in een spuitzak. Spuit 4 mooie meringuenestjes op het bakpapier.
Schakel de oven terug naar 100' C en zet de nestjes in de oven. Bak ze ca 1uur en laat ze volledig afkoelen in de oven. (tips voor het bereiden van een pavlova)

Ingrediënten voor de kastanjeroom:
- 1 blikje kastanjepuree (AH)
- 5 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
-  scheutje rum
- 125 ml slagroom
- 30 g suiker
- pure chocolade

Bereiden van de kastanjeroom:
Meng de poedersuiker door de kastanjepuree, voeg het vanille extract, de rum en de poedersuiker toe en meng goed, zodat er een gladde massa ontstaat.
Klop de slagroom stijf met de suiker en meng dit door de kastanjepuree.
Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit mooie rozetten in de meringuenestjes en strooi er wat geraspte chocolade over. (doe dit met een dunschiller)

Bron: geïnspireerd door een recept van Theo van "Tijm & suikerbiet"

Apart dessert, maar wel lekker. Nagerechten met meringue zijn meestal erg zoet, maar in combinatie met de kastanjeroom, die niet al te zoet was, is het in balans.

2 opmerkingen:

Theo zei

Hoi Caroline, dit ziet er ook lekker uit! Ik heb nog één blikje staan... ;-)

Simones Kitchen zei

Oooo dat is zo niet eerlijk! Ik ben aan de lijn en dan moesten ze eigenlijk dit soort posts verbieden met dat soort ongelooflijk lekkere recepten. Ben gek op pavlova's!