dinsdag 12 oktober 2010

Gnocchi met ricotta


Ingrediënten voor de gnocchi:
- 250 g ricotta
- 100 g bloem + extra voor het bestuiven
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 grote eidooiers
- zeezout en versgemalen zwarte peper

Om erbij te serveren:
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 2 tl olijfolie
- 2 tl peperoncino (gedroogde rode peper)
- 2 el olijfolie
- een handvol verse basilicum, gescheurd
- Parmezaanse kaas naar behoefte, versgeraspt

Bereiden:
1. Meng alle ingrediënten voor de gnocchi. Kneed alles licht op een bebloemd werkvlak. Rol worstjes even dik als je pink. Snijd de worstjes schuin in stukken ter lengte van het eerste kootje van je wijsvinger (of draai er balletjes van).
2. Kook de gnocchi in porties in ruim kokend gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit het water zodra ze boven komen drijven en doe ze in een koekenpan.
3. Doe de kerstomaten, peperoncino en olijfolie in de koekenpan bij de gnocchi en bak tot de gnocchi vol tomatenvlekken zit. Serveer met basilicum en Parmezaanze kaas.

Bron: "Trattoria" Ursula Ferrigno.

Lekker simpel recept, staat hier regelmatig op tafel. Als je de rolletjes of eventueel balletjes maakt, doe dan goed bloem op je handen, het deeg is nl nogal plakkerig. De balletjes waren dit keer een beetje te groot uitgevallen bij mij, maak ze iets kleiner.

2 opmerkingen:

Femke zei

Deze gnocchi lijken me heerlijk! Ga ik zeker een keer proberen :)

barbara zei

Ricotta niet in het schap bij Appie! Dus toen maar Hüttenkäse genomen. Ging prima. Een verse rode peper die nodig op moest hebben we gedroogd in de oven. Lekker geknutseld in de keuken dus!