vrijdag 22 oktober 2010

Gebakken vijgen met gorgonzola, walnoten en port


Ingrediënten:
- 8 verse vijgen (2 p.p.)
- 200 g verse walnoten of 50 g gepelde
- 100 g gorgonzola
- versgemalen zwarte peper
- klein borrelglaasje rode port
- 100 g Parma of Seranoham (8 plakken)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200' C. Pel de walnoten en hak ze grof, meng ze met de gorgonzola, de port en zwarte peper.Snij de vijgen kruislings in, maar laat de onderkanten aan elkaar. Knijp in de onderkant met duim en wijsvinger, zodat de vijg iets open gaat. Wikkel de onderkant in met een plakje ham en zet ze in een ingevette ovenschaal. Vul de opening van de vijg met het gorgonzola- walnotenmengsel. Sprenkel er nog wat port over en zet ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Bron: "Cook Freshfood"

Lekkere combinatie met de gorgonzola en de ham. Simpel te maken. Als voorgerecht vonden wij 2 vijgen p.p. genoeg.

4 opmerkingen:

Pluis zei

Hallo Caroline,
Ik zie bij jou veel recepten met verse vijgen. Waar koop jij die?
Groetjes,
Pluis

Caroline Brouwer zei

Hallo Pluis,
Soms heeft Ah ze in deze tijd en anders de groenteboer. (heeft die ze niet, dan bestel ik ze bij hem).
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Mijn ervaring is dat ze ook heel goed bij turkse groenteboeren te krijgen zijn. Zie je ze niet, even vragen,wellicht staan ze in de koelcel.

anne

Anoniem zei

Ik hou niet van gorgonzola. wat kun je dan als vervanging nemen?