maandag 4 oktober 2010

Spaghetti met broccoliroomsaus


Ingrediënten:
- 400 g broccoli
- 1 teentje knoflook
- ½ tl sambal oelek
- 1 dl kookroom
- scheutje citroensap
- zout en versgemalen peper
- 300 g spaghetti
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 100 g geroosterde hazelnoten.

Voorbereiden:
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli gaar (voeg ruim zout aan het kookwater toe en kook de broccoli zonder deksel op de pan om de kleur frisgroen te houden). Giet af en laat uitlekken.

Bereiden:
 Pureer de broccoli grof met de staafmixer of in de foodprocessor. Pers er de knoflook bij en roer er de sambal door. Verwarm met de koksroom en breng de saus op smaak met wat citroensap, zout en peper. Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Schep de broccolisaus door de spaghetti. Bestrooi met de kaas en de grof gehakte hazelnoten.

Bron: 'Boodschappen'.

Dit is al een oud recept dat bij ons dikwijls op het menu staat, omdat het zo lekker is!

6 opmerkingen:

Theo zei

Hoi Caroline, als je nog op zoek bent naar kastanjepuree kijk dan eens hier: http://frankrijkwinkel.nl/index.php?keyword=kastanje&Search=Zoeken&Itemid=3&option=com_virtuemart&page=shop.browse&vmcchk=1&Itemid=3
Ik heb de link ook bij mijn artikel gezet.
Groetjes van Theo

Saskia zei

Dit recept heb ik gisteravond uitgetest en het was lekker, maar ik was vergeten om de saus nog even op te warmen en het was dus niet echt warm... 100 gram parmezaan en hazelnoten is ook echt veel als garnering, dus ik had 3/4de al door de saus gedaan. Maar een lekker receptje!

Caroline Brouwer zei

Hallo Saskia,
Ik ben blij dat je het lekker vond. Staat hier regelmatig op het menu, wij zijn er gek op! Die hoeveelheden voor de kaas en noten zijn voor 4 personen.
groetjes, Caroline

Judith zei

We hebben em net op, hij was heerlijk!

Tonia zei

Hoi Caroline,
dit lekkere gerecht hebben wij maandag gegeten. Ik had wat meer broccoli gebruikt, waardoor de saus te dik werd, daarom heb ik het een beeetje verdund met wat bouillon. Ik vond de hoeveelheid noten en kaas voor 3 personen perfect. Dit zullen we zeker vaker gaan eten.
hartelijke groet, Tonia
p.s. leuk dat je iets bij m'n boterkoek geschreven hebt!

Caroline Brouwer zei

@Tonia, dit is inderdaad erg lekker! Je brengt mij weer op een idee, ga het binnenkort ook weer maken.